„Даскеер“-ите отново зарадваха учителите на „Славейков“

Изображение 1 от 2

    За 17-та поредна година учениците от Ученическия парламент при СУ „Петко Рачов Славейков“ подготвиха, организираха и проведоха звездната церемония за награждаване на най-добрите учители, наречена „Даскеер“. Събитието се проведе в последния ден на февруари в залата на Театрално-музикалния център – Кърджали.
    Снегът и обявената дървена ваканция не се оказаха пречка за многобройната публика да бъде пред вратите на театъра час по-рано. В препълнената зала гимназистите на „Славейков“ изнесоха повече от двучасова програма в стил „Бродуей“, както накрая емоционално я озаглавиха някои от преподавателите. В шоуто се редуваха скечове, песни, танци и разбира се, награждаване.
    20 статуетки получиха учителите, определени за победители  в съответните категории след предварително гласуване по анкета, проведено в „училището за шампиони“. Едно от големите нововъведения бе т.нар. „Златен Даскеер“, който ще се връчва на всеки 5 години и то на учител с големи постижения като професионалист и личност в работата си с учениците. Първата такава награда получи Яна Лаплева – учител по български език и литература. За принос към Ученическия парламент златни статуетки бяха връчени на директора Милко Багдасаров и заместник-директора Гроздан Грозев.
    За най-добър учител по български език и литература наградата получи Петранка Мавродиева, по английски език – Христо Христов, по немски – Керана Христова, а по испански – Магдалена Дичева. За най-добър математик отново бе наградена Пепа Тодорова, а статуетката по информационни технологии пак бе за Мая Стойчева. По физика, химия и биология съответно наградените учители са Христо Банев, Мариана Атанасова и Димитрина Банева. Старшите посланици на ЕП Димитър Димов и Милка Белева получиха съответно статуетките за учител по история и по география. За най-добър начален учител признание получи Анета Визева, а Васил Визев бе награден с приза по физкултура и спорт, а при получаването на статуетката възкликна спонтанно, че явно това е вечерта на семействата Визеви и Баневи. „Даскеер“ в категория „Изкуства“ получи художникът Недим Мустафа, който никак не бе изненадан, защото традиционно изработва уникалните статуетки. За учител-новобранец бе определена младата Дияна Недева – преподавател по английски и испански език. Най-секси учителите, според славейковците, са Миглена Крумова – учител по български език и литература и физкултурникът Антон Димитров. Другите две специални награди, които бяха присъдени за вечерта, са за „Най-деен учител“ – историчката Галина Стефанова и „Най-забавен учител“ – географика Венелин Башев. 
    За трета поредна година водещи на церемонията бяха бъдещите абитуриентки Йоанна Димитрова и Николета Димитрова. В уводните си думи те откроиха ценностите, на които се опират поколения славейковци – образованието и българщината. Настръхващо прозвуча „Хубава си, татковино“, изрецитирано едновременно от над 30 гимназисти на сцената. Традиционно, за 17-ти пореден път, тържеството бе открито от „директора-треньор“, „идеолога на теорията за мотивацията в българското образование“ – Милко Багдасаров. Той отново открои церемонията „Даскеер“ като  най-значимото събитие в богатия календар на училищните дейности.
    Трогателен бе всеки момент на награждаване и не може да се опише емоцията в очите на преподавателите. Тази година те имаха и специфична задача – да отворят плик, в който се крие името на най-добрия абитуриент по съответния предмет и да го наградят. За първа година има дванадесетокласник с три награди – Стиляна Аврамова от 12“б“ получи признание по история, биология и за заслуги като бивш председател на Ученическия парламент. Алекс Геров от 12“а“ пък бе отличен в две направления – испански език и география.
    Въздействаща бе церемонията по предаване на властта от досегашния председател на Ученическия парламент Супита Шенкова на новия – Стамен Сарчев от 11“а“ клас. 
    Финалната песен  “Time of My Life” заслужено напомни за пореден път на учителите колко много им дължат техните ученици.
    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини