Жена дарява сандвичи и вода на бедни и бездомни


Жена от Пазарджик раздава безплатно закуски и напитки на всеки, който поиска. Прави го вече месеци наред. Всеки ден, напълно безкористно. И е щастлива със своя начин да прави добро.

Името на благодетелката Гергана Динкова става известно едва след случайно публикувана снимка на табелата от входа на магазинчето й, която гласи: „Вие сте хора и заслужавате нещо по-добро! Моля, влезте в магазина, за да си вземете сандвич и вода. Няма да ви задаваме въпроси!“.

Гергана Динкова държи магазинче за сладкарски изделия и прясно изпечени закуски в центъра на Пазарджик. Нейната история с доброто започва още с първия му работен ден. Непродадената стока от деня, макар и годна, не се оставя за следващия. Жената я опакова, оставя я на близка пейка, но само след малко вижда, че всичко е изчезнало. Така си дава сметка колко много гладни има, и то в центъра на един сравнително развит град, в една сравнително развита страна. Затова още на втория ден поставя бележката, с която кани бедни да се нахранят при нея.

В стремежа си да осигури на бездомните питателна храна, Гергана дори започва да прави сандвичи специално с тази цел. От уста на уста мълвата за добрата жена се разнася сред нуждаещи се. А благодетелката им дава дори да си изберат какво да ядат и какво да пият. Някои вземат кафе или чай вместо вода. Други – топла баничка вместо сандвич.

Общуването с хора, притежаващи само дрехите на гърба си, се оказва ценен урок и за самата Динкова. Урок за истинските неща в живота.

Пазарджиклийката е изпитала глада и трудностите на младини. Много години от живота й са минали в гурбет. В началото му на моменти не е имала пари дори за хляб, нито покрив над главата си. Припомня, че никой от нас не е застрахован, не знаем какво ни чака утре. Затова е важно преди всичко да останем човечни.

Казва, че във всеки магазин остава храна. Пожелава си повече предприемачи да започнат да я раздават, за да няма гладни.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини