Шампион по бокс проведе открита тренировка с възпитаниците на БК "Спартак"

    Многократният шампион по бокс Димитър Щилянов проведе съвместна тренировка с децата и младежите от БК "Спартак" - Димитровград днес. В нея участваха и възпитаниците на Щилянов от неговия клуб в Стара Загора. Основни техники в спорта показа на боксьорите Щилянов, даде им и наставления за по успешно представяне на ринга. Преди началото на тренировката участниците направиха разгрявка.

    Боксьорът, който е носител на множество титли и отличия сподели, че не провежда такива открити тренировки често. Освен в Димитровград, той посещава и Гълъбово. Идеята е да се разпространи този спорт и все повече деца да влизат в залите  и да тренират. Според него, трябва да се търсят начини децата да не са по улиците, а да спортуват.

     "Подрастващите днес са мързеливи, лениви, стоят пред компютъра, а този застоял начин на живот се отразява", коментира боксьорът.  Посъветва родителите да насърчават децата си да бъдат физически активни. Щилянов напомни, че спорта възпитава дисциплина, която помага да се пребори гресията сред децата в училищата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини