Окончателно: отварят пътя Смолян – Мадан през 2019 г., дотогава алтернативни маршрути

Пътят Смолян – Мадан, който преди 10 дни беше затворен от голямо срутване, няма да се отваря до края на тази година. Това стана ясно след оглед на място от министъра на регионалното развитие Николай Нанков днес на място.

Около 8 млн. лв. ще струва укрепването, разчистването и пускането за движение на главното трасе, което едва ли ще приключи до края на есента.

Междувременно активно ще се работи по направата на обходния път, който трябва да е готов до 10 дни и това ще бъде алтернативата за движение на леки коли, микробуси и хора. За тежкотоварния трафик остава маршрута Смилян – Рудозем, който обаче също скоро беше отворен за движение след срутване. Шофьори по трасето предупреждават, че по това направление ежедневно падат камъни и хората трябва да са много внимателни когато минават оттам.

Междувременно късно вчера експертната група от специалисти промени дадената по-рано оценка на свлачището край Тикале и обяви, че то отново е активно и много опасно. Трасето остава затворено и със забранителен режим за всички превозни средства и пешеходци.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини