Великденските яйца в хайтек вариант

Великден е най-светлият християнски празник и основният атрибут в него е яйцето. Но ако монарсите в миналото са подарявали на близките си яйца Фаберже, съвременните фенове на технологиите обръщат повече внимание на яйцевидните устройства.

Автомобилният дизайнер-авангардист Луиджи Колани предлага градския автомобил Yellow Egg, който е с яйцевидна форма. Колата обаче съществува само като прототип и все още няма цена.



Ако колата по поръчка не ви е по джоба, можете да обърнете внимание на вече известното устройство на Sony – танцуващият плейър Rolly (SEP-30BT). МР3 плейърът весело похлопва с капачетата-говорители и се търкаля в такт с музиката.



Дизайнерът Роко Авалоне е разработил концептуално устройство за контрол на изразходваната от домашната техника електроенергия. Според автора, неговата разработка ще помогне за значително икономисване на електричество.



Яйцето Zapi представлява антибактериална поставка за четката за зъби. Това не е просто красива дизайнерска инвенция – в Zapi е вградена ултравиолетова лампа, която за 7 минути убива всички микроби по вашата четка. Яйцето се захранва от три батерии ААА, а цената му е $30.



За отличен подарък може да послужи яйцето-планетариум Homestar Pure на компанията Sega Toys. Симпатичното устройство проектира на тавана на стаята съзвездията, видими в северното полукълбо. Цената му е $140.



За начинаещите кулинари е подходящо яйцето BeepEgg. То ще ви помогне да сварите яйцата си точно толкова, колкото бихте желали. Устройството се поставя в тенджерата заедно с другите яйца и при достигане до определен етап на сваряване, възпроизвежда различни мелодии. Цената - $22.



Комплектът яйца, който виждате по-долу представлява акустичната система KHT3005SE за домашния театър на компанията KEF. Субуфер, централен говорител и четири сателита с нестандартна форма, а цената им е $1750.



Специализираната в осветлението Philips предлага забележителната лампа Living Colors. Устройството може да свети с който и да е цвят от 16-те милиона поддържани, като по този начин създава определено настроение в стаята според случая. Цената му е $215.



В яйцевидното легло Lomme ще спите като пиленца. Връщането към ембрионално състояние обаче може да ви излезе много солено - $55 600.



Компактната фоторамка Photo-egg (естествено, във форма на яйце) струва само $24. Тя притежава 1,5 инчов дисплей с резолюция 128х128 точки, памет за 100 снимки и вградена литий-йонна батерия.



Яйцето PI-FHB05-EGG на компанията Anyware Computers Accessories обединява в себе си миниатюрна акустична система за компютъра, четец за флаш карти и USB хъб. Симпатичното устройство струва $15.

Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини