Наградиха алековци, представили се успешно в „Лингвистично кенгуру“

Изображение 1 от 5

    Победителите в състезанието „Лингвистично кенгуру“ по английски език бяха отличени в ОУ „Алеко Константинов“. В надпреварата са се включили 77 ученици от трети до седми клас, разделини в 3 възрастови групи.

    Те са решавали тест с 40 задачи с пет избираеми отговора, от които само един е верен. Откриването му изисква лексикални и граматически знания, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита на Англия, Франция, Германия, Испания или Русия, поясняват от училището.

    Победител в трети клас е Ангел Тодев (3в клас), а в четвърти - Ерин Паркър (4а клас). В пети клас на първо място се е класирал Николай Ангелов (5в клас), а в шести - Георги Гочев - (6г клас). При седмокласниците на първо място е Иван Иванов (7а клас).

    Преподаватели на децата по англ.език са М. Делчева, Н. Димитрова, Г. Жечева, М. Стоянова и Кр. Маркова, които определиха представянето им като успешно.

    От ОУ „Алеко Константинов“ информират, че в регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee достойно са се представили Божидар Александров (6б клас) и Ерин Паркър (4а клас).

    Божидар се е завърнал с грамота за участие, а Ерин е финалист и ще представи училището на националния кръг на състезанието, който ще се проведе на 28 април в София.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини