Стоянка Мутафова: На честните хора помага и Господ!

Изображение 1 от 6

    При пълна зала премина срещата - разговор с любомката на поколения българи - актрисата Стоянка Мутафова. Тя се състоя снощи в салона на ОДТ "Ап.Карамитев" и постави финала на Младежките театрални празници в Димитровград. Повод за визитата бе представянето на  новата книга на Мутафова "Добър вечер, столетие".  Нейн автор е дъщерята на актирсата Мария Грубешлиева, която също присъства на срещата.

    Любопитни и забавни истории от личния живот и творческия път разказа на димитровградчани 97-годишната актриса. Тя се върна в детството и сподели, че рожденото й име е Стояна -Мария. Била кръстена така, защото се родила много малка и всички смятали, че няма да оцелее.
    Мутафова си спомни и за първите стъпки на сцената на Народния театър, заедно с емблематичния си колега Георги Калоянчев. Двамата решили да се обърнат към комедията, защото по това време се е основавал Сатиричния театър.

    "Имахме късмет, аз, Калата и още няколко души да станем основатели на Сатиричния театър и да играем там. Да видиш, че трябваш в една работа, че си необходим -това е важното. И така тръгнаха нещата, именно това ни помогна да тръгнем нагоре в професията", каза Мутафова. Допълни, че не всеки надарен актьор успява да си пробие път, но техният е бил отворен, което е помогнало да покажат своя талант.
    По време на срещата прозвучаха и откъси от книгата, посветена на живота на акрисата. В нея тя казва, че когато гониш нещо трябва да има стръв, защото животът е борба. Мутафова споделя още, че не е от хората, които мачкат другите, за да постигнат нещо. Но е убедена, че винаги се е борила. 
    "Борба трябва да има, но честна. Мисля, че на честните хора помага и Господ. Когато бързате, когато гоните някаква цел, не го правете на всяка цена, има ли нечистотия в една история - бягайте!" ,  споделя мисли актрисата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини