Гърмежите - от "Корен", очакваме нископрелитащи военни самолети

    Гърмежите и тътените, които се чуват последните дни са с произход военния полигон край село Корен. Над 580 военнослужещи от артилерийските формирования на Сухопътните войски участват в полево лагерно обучение. То се провежда до 20 април на Учебен полигон „Корен”. Целта е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят способностите си по осигуряване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.
    Над 580 военнослужещи със 120 бойни и специални машини от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и Мусачево ще проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби. Тренировката по стрелба и управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски ще се проведе на 19 април, в края на полевия лагер.

    От 16 до 26 април можем да очакваме и нископрелитащи военни самолети над Димитровград, в този период се провежда основният етап от „Европейския курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 18-2 (ETAP-C 18-2). В него ще вземат участие транспортни самолети, екипажи от България, Литва, Полша и Румъния, военнослужещи от Холандия, Европейския център за тактически въздушен транспорт и Европейското командване по въздушен транспорт. Европейският курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация ще се проведе на летищата в Пловдив и Безмер, в авиационния полигон на Военновъздушните сили – Елена, както и на летищата край Чешнегирово и Черногорово. По време на учението ще се правят полети по маршрут на малка и пределно малка височина; десантиране от въздуха; тренировъчни заходи за симулирано хвърляне на товари; преодоляване на противовъздушна отбрана, включващо наземни средства и изтребители; тактически заходи за кацане; кацане и излитане на грунтова полоса; за изтребителната авиация – тактически прехвати, а за зенитно-ракетни войски – занитно-ракетно прикритие на обекти.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини