Яйцата за Великден - по-скъпи и в Димитровград

Цената на яйцата за Великден скочи и в Димитровград и бройката достигна между 25 и 30 стотинки. Проверка показа, че традиционно най-евтино те могат да се намерят в големите хипермаркети. На цени от 27 до 30 ст. те могат да се открият в малките търговски обекти. Под 0,25 лв. струваше бройката на яйцата за Великден миналата година. Годността на вносните яйца, които се предлагат най-вече по магазините не трябва да надвишава 28 дни, предупреждават експертите. 

Без промяна в сравнение с Великденските празници миналата година е цената на агнешкото месо. Килограм от него по магазините в Димитровград върви межзу 12,80 до 13,00 лв. И тук потребителите трябва да внимават и да обръщат внимание на бледорозовия цвят на месото, което при допир не трябва да лепне.

Съществена разлика няма и в цените на традиционните за празника козунаци и курабии. Цените започват от 1,50 и достигат до 3,00 лв. Най-важното е потребителите да обръщат внимание на датата на производство на тестените изделия, съветват още експертите.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини