Разясняваха стартовата помощ за млади земеделски производители

    При слаб интерес премина срещата с производители и фермери, на която бе разяснена мярка 6.1. "Стартова помощ за млади земеделски производители". В зала "Гросето" присъстваха дузина заинтересовани, а срещата бе организирана от т Сдружението на кметовете на кметства в Община Димитровград.

    Какви са промените в начина на подаване на проектните предложения в системата на ИСУН поясни директорът на Областна дирекция на Държавен фонд "Земеделие" - Хасково Тодор Тодоров и експерти. Стана ясно, че капацитетът на мярката е за 880 производители от цялата страна , а критериите са участие тази година са завишени.

    Подаването на документите ще става единствено по електронен път, а от службата за съвети в земеделието обещаха помощ на производителите при оформянето на регистрацията за участие.

    Мярката обхваща млади земеделски производители на възраст до 40 години, които към момента на подаване на заявлението притежават съответни професионални умения и компетенции. Общият размер на помощта е до 25 000 евро на бенефициент, а изплащането ще се осъществява на два пъти под формата на единична премия. 

    Първото плащане става след одобрение на молбата за подкрепа, а второ плащане  само при коректно изпълнение на всички заложени в бизнес плана дейности, инвестиции и цели. Сред най-важната цел е увеличаване на икономическия размер на стопанството спрямо първоначалния размер с най-малко 4000 евро.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини