Димитровградски ученици посетиха Районния съд

Изображение 1 от 6

    Вратите на Районен съд -Димитровград за поредна година бяха отворени за посещение на гивмназисти от местните средни училища. Инициативата се организира в навечерието на Деня на конституцията - 16 април. Целта е младите хора да се запознаят с това как работи Районния съд, Районната прокуратура и офиса на Агенцията по вписванията, разположени в сградата.

    Тази година домакини бяха Районния съдия Иван Маринов, Районния прокурор Атанас Палхутев и съдията по вписванията Мирослав Раев. И тримата разказаха за специфичната част от своята работа.

    Как работят различните нива на съдебната система, какво представляват наказателните, гражданските и административни дела разказаха съдия Маринов. Прокурор Палхутев даде разяснения за видовете наказателни дела, начина на разглеждане и ангажиране на прокуратурата с тях.

    Съдията по вписванията даде повече информация за дейността на Агенцията по вписванията и работата, свързана с нотариуси, имоти и сделки с тях. Учениците задава въпроси, свързани с работата на Агенцията и с разглежданите в съда казуси.

    Видео репортаж по темата -вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ИП
      И показа как
      0 -1
      16:35, 15 апр 2018
      И показаха как съдия Митрушева изпълнява поръчките на баща си!
    Последни новини