18 °C

За 300 000 лв. Пазарджик дава на Гинка паркинг, от който е печелил 530 000

За 300 хил. лева годишно фирма от кръга на Гинка Върбакова е получила паркинги от "Синя зона" в Пазарджик. Досега общината е печелила от тази зона около 530 хил. лева годишно.

За това алармира Румен Петков от АБВ, като обясни, че така общината предприема целенасочени действия да намалява приходите си. За това, че фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови получи синята зона в града се разбра в началото на март. 

Той уточни още, че в момента община Пазарджик предоставя около 3500 пропуска за ползване на въпросната "Синя зона". Според Петков обаче бройката на тези пропуски ще бъде намалена наполовина. От АБВ алармират, че това ще натовари бюджетите на институциите, които ги ползват и ще увеличи още повече приходите на фирмата концесионер на "Синята зона". 

Още допълнителни средства, от които финансово закъсалата община, на практика доброволно, се отказва в полза на новия частен собственик – фирма, свързана с Върбакова, обяснява Петков.

Румен Петков каза още, че вероятно Пазарджик ще е първият областен център в страната, който ще има частна "Синя зона".

От АБВ подчертават, че в същото време общинският съвет в града се подготвя да изтегли нов пореден заем от 2 милиона лева.

"Тегли се поредния кредит от страна на община Пазарджик с мотив, че с него ще се погаси частично плащане, което общината дължи на РИОСВ, като неплатени такси, свързани с обработката на битови отпадъци. Община Пазарджик не е покривала тези такси от години, а по закон е разписано, че част от тях трябва да се покриват с данъците, които всички хора тук плащат. В резултат натрупаните задължения са стигнали колосалната сума от 7.5 милиона лева" , посочи Атанас Шопов от АБВ.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Са
  Само тук
  3 0
  20:00, 21 апр 2018
  На майка и в вулвата на Гинка и на всички, които крадат от тази държава-те крадат от нас!
 • 2
  Aj
  Ajax
  2 0
  21:28, 21 апр 2018
  Не само от нас!Децата ни ще бъдат заборчени да плащат и теглят цял живот!!!Като нас.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини