Първокласничка бие с камъни съученичка. Не е от "групата на готините"!

За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в първи клас от страна на съученичка в столичното 112-о СУ "Стоян Заимов" споделя пред "Монитор" Христина Ганчева, майката на потърпевшото дете. Тя обяснява, че вследствие на преживяния стрес то отказва да ходи на училище.

Всичко започнало в началото на учебната година, когато детето й бива дърпано по етажите от въпросното момиче, заради което закъснява за час и бива наказано от класния ръководител. Информация за случилото се до родителя достига единствено от детето.

Майката разказва, че момичето побойник подлага детето й ежедневно на изпитания, за да "влезе в групата на готините" и настройва и други деца.

Жената обяснява, че напрежението между тях ескалира в края на миналия месец, когато след тържество за "Празника на буквите" родители и малчугани се отправят към парка, за да си играят.

В края на вечерта на площадката остават три момичета - тормозеното дете, побойничката и нейната най-добра приятелка. В един момент един от родителите вижда, че се случва нещо между тях.

Ганчева разказва, че другите две деца са сложили камъни и пръчки по пързалката, след което карат нейното дете да се пързаля. При отказ да направи това момичето бива свалено на земята и удряно с пръчка.

На следващия ден случаят се повтаря, но този път в двора на училището. Тогава детето бива замеряно с камъни, а преди това бива заплашено, че ако не даде моливчето си, ще му изкълчат пръста.

Майката отново не е информирана за случая от страна на класния ръководител, а детето е наплашено и с изкълчен пръст. След това то отказва да ходи на училище от страх и липса на сигурност в учебното заведение.

Молбата на Христина Ганчева за предоставяне на записите от видеонаблюдението първоначално е отказана, но вчера тя е поканена от страна на директора да я внесе наново с входящ номер.

Тя обаче получава разрешение да поиска единствено записи от класната стая, тъй като за тези в двора отговаря един от мобилните оператори. По закон видеозаписи могат да бъдат предоставени само със съгласието на родителите, обяснява пред изданието Ваня Кастрева – началник на РУО София-град. Тя споделя, че на 20 април, петък, сигналът е получен в Инспектората, като предстои проверка по него.

Директорката на училището Жанета Бранкова от своя страна настоява, че няма тормоз в училището и са взети всички необходими мерки по този въпрос. Проведен е разговор на класния ръководител с децата, както и родителите на двете деца.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини