Отбелязваме Деня на Европа с над 200 фолклорни изпълнители в Димитровград

За Деня на Европа – 9 май, фолклорни концерти ще представят над 200 изпълнители от 13 читалища от 11 населени места от Община Димитровград.

Концертите са два  – следобеден от 16:00 ч. и вечерен – от 18.30ч. Те ще се проведат в спортна зала „Младост“ Димитровград със специален декор, осветление и озвучаване. Входът е свободен!

Формациите ще представят българския фолклор в съвместни изпълнения на живо.
Следобедният концерт е специално за ученическа аудитория – по-кратък, с повече забавни моменти и интересни танци.
И в двата концерта е предвидено включване на зрителите. В обичая „Ладуване“ – наричане на пръстени, танцьорите ще гадаят и наричат на девойки от публиката за какъв човек ще се омъжат. За учениците е подготвена забавна викторина с награди, а за възрастните – възможност да пеят с изпълнителите.
Концертите са финансирани от фондация „Пловдив 2019“, община Димитровград и  читалище „Звездица – 2003 г.” – Димитровград.

Проектът е част от програмата „Европейска столица на културата Пловдив 2019“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ге
    Георги Гърков
    3 -2
    16:02, 2 май 2018

    Направо е иронично, тя Европа иска да унищожи националностите и всичките им характерни черти, а ние и празнуваме деня именно с фолкор и народни танци.

    • Ti
      Titi
      3 -2
      16:53, 2 май 2018

      Глупости, Европа по никакъв начин не закача идентичноста ти или националните черти обичай и традиции. Всъшност Европа ти дава възможноста да се убогатиш и да убогатиш и останлите европейци от тяхните обичай и с твойте обичай, а това че българите бягат от традициите си е национална черта (която цениш) и никой не ни е виновен!

  • 2
    Да
    Дани
    2 -1
    11:03, 6 май 2018
    Titi,ако съдим по твоята Убогатена култура,явно не живееш в Европа!Не знам какви обичаЙ спазваш,но си антиреклама на европейския просперитет!ИдентичностТа се пише с двойно "т",а мн.число на която и да е дума в бълг.език се пише с И,не с Й!За Убогатяването не искам да коментирам изобщо.ВсъШност,Европа създаде неграмотници като теб!Срам ме е да ти чета писанието,затова че се зовеш българин!
Последни новини