21 °C

Отбелязваме Деня на Европа с над 200 фолклорни изпълнители в Димитровград

За Деня на Европа – 9 май, фолклорни концерти ще представят над 200 изпълнители от 13 читалища от 11 населени места от Община Димитровград.

Концертите са два  – следобеден от 16:00 ч. и вечерен – от 18.30ч. Те ще се проведат в спортна зала „Младост“ Димитровград със специален декор, осветление и озвучаване. Входът е свободен!

Формациите ще представят българския фолклор в съвместни изпълнения на живо.
Следобедният концерт е специално за ученическа аудитория – по-кратък, с повече забавни моменти и интересни танци.
И в двата концерта е предвидено включване на зрителите. В обичая „Ладуване“ – наричане на пръстени, танцьорите ще гадаят и наричат на девойки от публиката за какъв човек ще се омъжат. За учениците е подготвена забавна викторина с награди, а за възрастните – възможност да пеят с изпълнителите.
Концертите са финансирани от фондация „Пловдив 2019“, община Димитровград и  читалище „Звездица – 2003 г.” – Димитровград.

Проектът е част от програмата „Европейска столица на културата Пловдив 2019“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ге
  Георги Гърков
  3 -2
  16:02, 2 май 2018

  Направо е иронично, тя Европа иска да унищожи националностите и всичките им характерни черти, а ние и празнуваме деня именно с фолкор и народни танци.

  • Ti
   Titi
   3 -2
   16:53, 2 май 2018

   Глупости, Европа по никакъв начин не закача идентичноста ти или националните черти обичай и традиции. Всъшност Европа ти дава възможноста да се убогатиш и да убогатиш и останлите европейци от тяхните обичай и с твойте обичай, а това че българите бягат от традициите си е национална черта (която цениш) и никой не ни е виновен!

 • 2
  Да
  Дани
  2 -1
  11:03, 6 май 2018
  Titi,ако съдим по твоята Убогатена култура,явно не живееш в Европа!Не знам какви обичаЙ спазваш,но си антиреклама на европейския просперитет!ИдентичностТа се пише с двойно "т",а мн.число на която и да е дума в бълг.език се пише с И,не с Й!За Убогатяването не искам да коментирам изобщо.ВсъШност,Европа създаде неграмотници като теб!Срам ме е да ти чета писанието,затова че се зовеш българин!

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини