Национална младежка литературна конференция започна в Димитровград

Изображение 1 от 4

    Национална младежка литературна конференция „Пеньо Пенев“ стартира днес в зала „Гросето“ в Димитровград. Идеята за форума е на ученика от Езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“ Добромир Зафиров, подкрепена от общината. Конференцията е част от програмата на „Дни на поезията Димитровград 2018“.

    Участие в конференцията ще вземат 35 участници от различни профилирани гимназии и средни училища в страната. За форума в Димитровград пристигат представители на 130 СУ „Стефан Караджа“ в София, Националната Априловска гимназия в Габрово, средни училища от Сливен, Добрич, Шумен, Хасково. От града-домакин в конференцията се включват от ЕГ „Д-р Иван Богоров“, СУ „Любен Кчаравелов“, ПМГ „Иван Вазов“.

    В пръвия ден от форума в зала „Гросето“, сред официалното откриване, бяха представени съвременни или възрожденски поети от родния край на участниците.

    Утре проявата ще продължи в лятната читалня на градската библиотека, където ще се проведе дискусия на тема „Поезия, пазар и субкултура“. Вечерта в комплекс „Афродита“ ще има авторско четене на участниците.

    В последния ден от програмата участниците ще разгледат тематичните изложби по повод поетичните празници – „Бетон и нежност“, „Лауреати на националните и международни награди „Пеньо Пенев“, „Ръкописна памет“.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини