Румен Радев: Моралната криза е факт, да преоткрием храбростта на бранещите демокрацията

В свят, в който личният егоизъм се налага като мироглед, националните егоизми закономерно се възвръщат, а това ще рече нови рискове, сблъсъци и конфликти. В този свят армията възвръща ролята си на действен гарант на сигурността и благоденствието. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на армията Румен Радев в словото си пред военния парад по случай 6 май – Ден на храбростта и на Българската армия.

Българите трябва да осъзнаят, че свободата и суверенитетът не се гарантират с думи и декларации, а се обезпечават с достатъчно сила и доблест. Нехайното отношение към армията подкопава държавността, заяви още Радев.

Президентът каза, че България е стожер на мира в региона и подчерта, че днес в парада участват и военни от Македония, които Радев нарече "наши братя".

"В миналото героизмът на българския войник често е плащал цената на политическата корист и недалновидност. Затова неотложно трябва да помислим за хората, които са призвани да бранят България. Но 6 май не е само празник на Българската армия, той е ден на храбростта. България е била силна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната криза е факт, днес трябва да преоткриваме всекидневната храброст на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния гражданин, който се бори с беззаконието и произвола. Затова благодарност към храбрите, защото свободата на всяко общество – нашата обща свобода, се крепи на върха на тяхното копие", каза Румен Радев.

И завърши с думите: "Да живее България".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Мн
    мнение
    1 -3
    20:46, 6 май 2018

    Обаче и президента само ги говори и се страхува да направи нещо наистина истинско!

  • 2
    Ба
    бате Ж
    4 -1
    21:03, 6 май 2018
    До Мнение:
    Обаче май ти Мн си заклет *********!!!
    Кво искаш!?!?президента да ступа бойко кифлата и да му падне на махленското ниво???????
    Боко не го вдига ,бе брат!!!!
    Кожа,кожааа му виси между краката!!!
  • 3
    Ми
    Мина
    0 0
    21:03, 7 май 2018
    Бате Ж., ти от бързане да изплюеш глупостите,за които ти плащат , не разбра,че Мнение не е никакъв ********* , а се надява Радев да направи нещо истинско,например партия.Но за това се иска пипе , а не да можеш да правиш коремно със сако.
Последни новини