21 °C

Среща с Ева Майдел - ниска безработица и недостиг на кадри

Изображение 1 от 4

  Среща-дискусия на тема „Образование, кадри, растеж” организира в Димитровград евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел. Домакин на срещата бе кметът на Димитровград Иво Димов, а в дебатите участваха народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, представители на образователни институции, НПО и граждани. 

  „През последните години в община Димитровград бяха направени редица големи инвестиции. Предстои стартът на още нови производства и това безспорно ни изправя пред най-сериозния проблем- кадрите и работната ръка. Затова този проблем ще дебатираме с най-работещия евродепутат – Ева Майдел”, заяви кметът Иво Димов. Той е подчерта, че направените в Димитровград инвестиции са успехи за цялата област и че основен катализатор за икономическото развитие на общината е магистрала "Марица".

  "Много съм впечатлена от променящия се Димитровград. Всеки път, когато идвам тук виждам, че се надгражда, работи се с размах", заяви Майдел. Тя увери, че много сериозно се работи по приоритетите бъдещето на младите хора и конкурентноспособността и инвестициите

  "Най-трудните инвестиции са в образованието, но те са оправдани и винаги се възвръщат", каза още Майдел.

  Очаква се 4000 нови работни места да бъдат открити от бизнеса в Димитровград до края на 2019г., а градът и сега е с най-ниската безработица в региона - 5%.

  Майдел подчерта, че Правителството вече е приело необходимите промени за въвеждане на дуалното образование и резултатите от това ще бъдат видими съвсем скоро. „Професиите, които осигуряват реална реализация и възможности за професионално израстване вече се предлагат в средното образование, благодарение на сътрудничеството с бизнеса”, обясни тя.

  Областният управител на Хасково Станислав Дечев подчерта, че приоритет в неговата работа остава професионалното образование. Той припомни, че в рамките на Първата седмица на професионалното образование е успял да събере заедно професионалните училища и бизнеса, за да се презентират и да убедят родителите в необходимостта от професионално образование за децата им. „Знам, че всички родители искаме децата ни да се развиват и да учат, но изборът на професия не означава, че това няма да се случи. Напротив, професионалната реализация ще бъде още един мотив младите хора да останат да работят и да се развиват тук”, обясни Станислав Дечев. Той поздрави Иво Димов за партньорството с Industry Watch и за изпреварващата крачка, която Димитровград е направил, за да предвиди икономическото развитие на региона през следващите години.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Жи
   жи
   4 -1
   17:10, 18 май 2018
   Как успяха да излязат от залата присъстващите и гостите? Та то само мед и масло е текло вътре , като чета! Ще има 4000 работни места с заплата 500 лв и 12 часа работни на ден! Ликувай народе!!!!
  • 2
   То
   Това
   5 -2
   21:26, 18 май 2018
   Това са част от хората, които колонизираха България! Ще се работи на минимална заплата. Колко са самодоволни! През "скапания" социализъм държавата беше на мястото си и се знаеше какви специалисти са необходими. Сега всичко е прекрасно по думите на един кмет-лъжец, който си купи диплома. Защо Димитровград опустя след като този лъжец говори, че няма безработица?
  • 3
   Ге
   Георги
   3 -1
   23:57, 18 май 2018
   До къде я докарахме ,Ева Майдел да ни дава уроци за инвестиции в образованието, за приоритетите в бъдещето и професионалното израстване на младите хора.
   г.-жо Майдел ,държавата ни бъкаше от култура , кина, театри , училища,читалища,болници,здравни служби,образовани хора, инженери,химици ,механици,лекари, учители,агрономи и.т.н.
   Но лицемерието на вашата система с помощта и на нашите продажници съсипа всичко това
   .Изкуствено държат народа ни в това положение а,за целите можем само да гадаем.
   Омръзна ни от такива като вас и до вас да ни поучават и дават съвети.

  Още новини

  Хороскоп за 22.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
  22 окт 2020

  Случаен виц

  Последни новини