Три причини, които карат жените да не харесват пушачи

Повечето жени не харесват пушачите, но са склонни да направят компромис за електронните цигари, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на британска анкета. Мъжете обаче не проявяват подобни изисквания.

Около 56 процента от анкетираните жени казали, че не биха излизали с пушач, а за цели 70 процента тютюнопушенето е непривлекателно.
 
Най-отблъскваща за тях е миризмата (90 процента). Здравните притеснения отстъпват на второ място. 75 процента от участничките са признали, че се притесняват от пасивното тютюнопушене.

Електронните цигари са непривлекателни само за 55 процента от жените. 62 процента обаче са казали, че не са известни дългосрочните ефекти от тях, а 42 процента - че те не са по-добри от тютюна.

 

Анкетата е направена сред 1006 необвързани на възраст от 18 до 76 години от компанията "Иноджин", произвеждаща портативни кислородни апарати. 57 процента от хората били непушачи, 24,3 процента - пушачи, а 18,7 процента се оказали почитатели на електронните цигари.

Безопасността на електронните цигари е спорна. Учени от университета на Калифорния в Лос Анджелис установиха, че те увеличават нивата на адреналина в сърцето и оксидативния стрес. Това са механизмите, с които тютюнът увеличава риска от сърдечносъдови заболявания.

 


Учени от университета на Калифорния в Сан Франциско пък установиха, че тийнейджърите, които пушат електронни цигари, са изложени на същите химикали, с които тютюнът причинява рак.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини