Пъстро шествие на училищата за 24-ти май

    С парад на отличниците за седма поредна година в Димитровград бе отбелязан Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура - 24 май.

    Пъстрото шествие изпълни централната част на Димитровград в преди обеда на 24 май. За да отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост по улиците дефилираха възпитаниците на местните училищата. 

    Колоната поведоха от площад „Поезия“ представителните младежки гвардейски и мажоретен състав и Духовия оркестър. Ученическото шествие предвождаха момчетата и момичетата от ПМГ "Иван Вазов".

    Докато стигне до сцената на площад "България", шествието поздравяваха десетки минувачи.

    Там се състоя и церемонията по обявяването на носителите на наградите “Учител на годината“, както и за деец на културата. Грамота и парична сума получиха Анелия Демирева-Иванова – старши учител професионална подготовка  в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” в категория „Професионално образование”; Вълчо Вълчев – старши учител по физическо възпитание и спорт в ПЕГ „Д-р Иван Богоров” в категория „Физкултура и спорт”; Галина Караиванова – старши учител по английски език в ПМГ „Иван Вазов”  в категория „Хуманитарни науки”; Георги Гочев – старши учител информационни технологии в ОУ ”Алеко Константинов” в категория „Природо-математички науки” и Петя Йорданова – главен учител начален етап на обучение в ОУ „Пенчо Славейков” в категория „Предучилищно и училищно образование”.

    Деецът на културата - Валери Добрев, получи грамота, плакет и парична сума.

    Със слова по повод празника към множеството се обърнаха кметът Иво Димов, председателят на ОбС Гергана Кръстева, депутатите  Виолета Желева и Евгения Ангелова.

    Празникът продължи с изпълнения на различни танцови и вокални групи.

    Снимки от празника на нашата facebook страница Димитровград BGvesti

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини