„Димитровград 1947“ е носителят на купата на Асоциацията на българските футболисти

Изображение 1 от 2

    Отборът на „Димитровград 1947“ спечели купата Асоциацията на българските футболисти в регионалното състезание в Хасково.

    Тимът отстрани на финала отбора на „Свиленград 1921“ с 4:1. На третото почетно място остана хасковският тим " Червените дяволи", чийто треньор е Емил Ангелов-Бабангида.

    Осем тима футболисти до 12-годишна възраст от региона на Хасково се включиха днес в ежегодното състезание „Децата и футболът".

    Те бяха разделени на по четири отбора в двете групи. Освен призьорите, за купата на Ямача се явиха още АФК „Хасково“, „Асти -АБ“, „Харманли 04“, „Бригада“- Димитровград и „Раковски“-Ивайловград.

    Организатор на състезанието, но което домакин беше община Хасково е Асоциацията на българските футболисти.

    Състезанията, които се провеждат във всички региони в страната, са част от Националната програма „Децата и футболът", създадена през 1999 г. със съдействието на Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз. Програмата е насочена към децата от 10 до 14 години, като основната й цел е физическото развитие на подрастващите.

    Всички деца, участващи в турнирите, получават пълна футболна екипировка, топки и много други спортни пособия от основния организатор-Асоциацията на българските футболисти, както и награди от спонсора на състезанията.  

     Haskovo.net

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини