Красимир Кръстев кандидат за директор на училище в Хасково

Настоящият директор на Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград хасковлията Красимир Кръстев е сред 16-те, подали документи за вакантните директорски места в 7 училища в Хасковска област.

Името на Кръстев фигурира в публикацията от днес на Регионалното управление по образованието. В качения на интернет страницата на ведомството документ обаче не се посочва кой от кандидатите за кое училище е депозирал желанието си да участва в надпреварата за шефско място. Предполага се обаче, че Кръстев ще се цели за мястото в директорския кабинет на едното от двете най-елитни средни училища в областта – Хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ и Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“. И за двете обаче има по една солидна кандидатура срещу всяка друга.

Макар че настоящият вр. и. д директор и дългогодишен заместник-директор на Математическата гимназия Донка Маргаритова не е сред подалите документи, то силната кандидатура на преподавателката по информационни технологии от школото Гергана Петрова, която е и сред най-иновативните учители в региона, ще е доста голям препъни камък за всички останали кандидати.  

Настоящият вр. и. д на ПГДС Мариела Златева пък е също сред допуснатите до конкурса. Преди да поеме временно длъжността тя беше заместник-директор по административно-стопанската дейност в школото, има и богата управленческа биография като шеф на Образователния инспекторат в Хасково преди години.

Преди две години, въпреки че беше спряган за титуляр сред кандидатите за поста на директор на хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Кръстев не успя да спечели мястото.

Все пак обаче, ако Красимир Кръстев е подал сега документи за тези две позиции-в ПМГ и ПГДС, шансът му остава голям да спечели мястото, предвид дългогодишният му, и то много успешен опит на директор на училище. Освен че управлява дълги години Димитровградската езикова гимназия, той е ръководил и Хасковската езикова в периода от 1994 до 2001 година.

Шефските кабинети чакат своя титуляр още в Спортното училище „Стефан Караджа“ и в Основно училище „Шандор Петьофи“ в Хасково.  Средните училища „Неофит Рилски“ в Харманли, „Д-р Петър Берон“ в Тополовград и Стамболовското „Св. Климент Охридски“ са също с отворена управленска позиция.

Ангелина Ангелова, Антоанета Петрова, която е настоящият вр. и. д. директор на „Ш. Петьофи“, Атанаска Христозова, Божана Георгиева, Боряна Петрова, Валентина Павлова, Диана Димитрова, Йорданка Маринова, Маргарита Топалова, Милен Минков, Силвия Тенчева, която в момента временно води Спортното училище, Соня Пулева-Божилова и Фатме Мехмед, са останалите кандидати за свободните директорски места.

На 25 юни кандидат-директорите ще държат писменият изпит- тест, който ще се проведе в сградата на училище „В. Левски“ в областния град.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини