23 °C

Красимир Кръстев кандидат за директор на училище в Хасково

Настоящият директор на Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград хасковлията Красимир Кръстев е сред 16-те, подали документи за вакантните директорски места в 7 училища в Хасковска област.

Името на Кръстев фигурира в публикацията от днес на Регионалното управление по образованието. В качения на интернет страницата на ведомството документ обаче не се посочва кой от кандидатите за кое училище е депозирал желанието си да участва в надпреварата за шефско място. Предполага се обаче, че Кръстев ще се цели за мястото в директорския кабинет на едното от двете най-елитни средни училища в областта – Хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ и Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“. И за двете обаче има по една солидна кандидатура срещу всяка друга.

Макар че настоящият вр. и. д директор и дългогодишен заместник-директор на Математическата гимназия Донка Маргаритова не е сред подалите документи, то силната кандидатура на преподавателката по информационни технологии от школото Гергана Петрова, която е и сред най-иновативните учители в региона, ще е доста голям препъни камък за всички останали кандидати.  

Настоящият вр. и. д на ПГДС Мариела Златева пък е също сред допуснатите до конкурса. Преди да поеме временно длъжността тя беше заместник-директор по административно-стопанската дейност в школото, има и богата управленческа биография като шеф на Образователния инспекторат в Хасково преди години.

Преди две години, въпреки че беше спряган за титуляр сред кандидатите за поста на директор на хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Кръстев не успя да спечели мястото.

Все пак обаче, ако Красимир Кръстев е подал сега документи за тези две позиции-в ПМГ и ПГДС, шансът му остава голям да спечели мястото, предвид дългогодишният му, и то много успешен опит на директор на училище. Освен че управлява дълги години Димитровградската езикова гимназия, той е ръководил и Хасковската езикова в периода от 1994 до 2001 година.

Шефските кабинети чакат своя титуляр още в Спортното училище „Стефан Караджа“ и в Основно училище „Шандор Петьофи“ в Хасково.  Средните училища „Неофит Рилски“ в Харманли, „Д-р Петър Берон“ в Тополовград и Стамболовското „Св. Климент Охридски“ са също с отворена управленска позиция.

Ангелина Ангелова, Антоанета Петрова, която е настоящият вр. и. д. директор на „Ш. Петьофи“, Атанаска Христозова, Божана Георгиева, Боряна Петрова, Валентина Павлова, Диана Димитрова, Йорданка Маринова, Маргарита Топалова, Милен Минков, Силвия Тенчева, която в момента временно води Спортното училище, Соня Пулева-Божилова и Фатме Мехмед, са останалите кандидати за свободните директорски места.

На 25 юни кандидат-директорите ще държат писменият изпит- тест, който ще се проведе в сградата на училище „В. Левски“ в областния град.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
24 окт 2020
Последни новини