Показват терлик за великан в с. Крум за Световния ден на плетенето

Огромен терлик с дължина от пръстите до петата 4.10м. и близо метър височина ще покажат за първи път във село Крум по повод Световния ден на плетенето.

Творението е дело на 5 жени от селото, които със сръчните си ръце в продължение на шест месеца са изработвали най-голямото подобно плетиво в света, с което селото ще кандидатства в "Книгата за рекордите Гинес". 

Ретро автомобил Jaguar MK9 от 1961г. ще допълва атрактивния празник, който ще се проведе на 9 юни 2018г. от 10.00ч. в парка на село Крум. Събитието се организира за трета година от НЧ "Просвета 1926" и кметство с.Крум. Фестивала съхранява старите техники на ръчно плетиво предавани от поколение на поколение. В програмата най-сръчните майсторки ще се включат в конкурс за плетиво, за да покажат своите умения. Наред с това ще се проведе и конкурс за стари градски песни, а ценителите на старите шлагери ще могат да слушат на живо и популярната вокална група "Детелини" от село Каравелово, община Карлово. От 12.00ч. организаторите ще покажат атрактивно ревю на ретро костюми. Участва група "Детелини" от село Каравелово, Карловско. Всички гости на празника ще бъдат посрещнати с локум на клечка.  

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини