Димитровградската математическа гимназия на 7-мо място в страната след НВО

Изображение 1 от 2

    ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград е на 7-мо място в страната след Националното външно оценяване. Резултатът на учениците е 80.94 точки.

    Елитното школо попада за първи път в топ 10 в тази класация на МОН.

    Пловдивската математическа гимназия „Акад.К. Попов“ е първенец с брой на точките от двата изпита на седмокласниците - 89.03. 

    През 2018 г. резултатът от Националното външно оценяване е 81.84%, което е по-висок успех от предходните години.

    Седмокласниците са изкарали като цяло по-високи резулати по математика в сравнение с тези по български език и литература, показва обобщението.

    Тази година оценките "добър" и "много добър" на седмокласниците са повече от 2017 година.

    В същото време обаче и максималният брой точки-100 е изкаран от по-малко ученици. Статистиката показва, че по БЕЛ миналата година е имало в страната шестима пълни отличници, а през тази година те са само трима. По математика 251 седмокласници са получили максимален брой точки, а тази година броят им е едва 68. 

    В класацията по региони Хасковски  е на 18-то място от 28-те области. седмокласниците от София-град са с най-добри резултати.

    Обобщените данни сочат, че при четвъртокласниците, които положиха четири изпита в НВО-математика, БЕЛ, човек и природа и човек и общесство, отново Смолян е с най-добри резултати. Четвъртокласниците от Хасковска област са изкарали резултати, които класират региона на 13-то място.

     Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини