TISPOL хвана 387 пияни или дрогирани зад волана за седмица

Европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL хвана близо 300 пияни шофьори зад волана при последната си акция срещу шофиране след употреба на алкохол или наркотици. Операцията се проведе между 4 и 10 юни на територията на цялата страна. 

По време на полицейската акция са проверени 19366 водачи. Общият брой нарушения, установени по време на акцията, са 387. От тях 296 са за шофиране след употреба на алкохол, а 91 - за управление МПС след употреба на дрога и нейни аналози.

Най-много са пияните шофьори, хванати на територията на Бургас - 23 и София - 20. Най-малко нарушения са установени на територията на Монтана и Сливен.

Най-много случаи на управление на МПС след употреба на наркотични вещества са установени в В София и Бургас. На територията на СДВР случаите са 15,а на ОДМВР Бургас - 9. Такива нарушения не са констатирани във Враца, Кърджали и Силистра. В рамките на операцията са установени и 8 издирвани лица.

Предишната полицейска операция на TISPOL, проведена между 11 и 17 декември 2017 г. са проверени общо 19070 водачи и са засечени 297 нарушения - 246 от водачите били употребявали алкохол, а 51 - управлявали МПС след употреба на наркотици.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини