Българската армия започва 6 май от днес

Българската армия тържествено започва отбелязването на 6 май - Деня на Храбростта още от днес. През тази година празникът съвпада със заключителните чествания по повод 100-годишнината от Независимостта на България и в тях ще се включат представителни групи и военни духови оркестри от: Австрия, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Молдова, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Франция, Украйна и Унгария.
Тържествата по повод Деня на Храбростта и празника на Българската армия ще започнат днес (вторник – 12.00 ч.) с концерти на военни духови оркестри на обществени места в София, както следва:
- от САЩ – пред Народния театър „Иван Вазов";
- от Франция – пред Националния дворец на културата;
- от Италия – на лятната естрада в Борисовата градина;
- от Гърция – в парк „Оборище" – пред театър „София";
- от Унгария – в Южния парк – централен вход;
- от Молдова – пред Народната библиотека;
- от Белгия - до езерото „Ариана";
- от Испания – в Южния парк – на западния вход;
- от Португалия – в Борисовата градина, до детската площадка;
- от Русия – в Докторската градина;
- от Украйна – в градинката пред Националния дворец на културата, срещу паметника „1300 години България";
- Гвардейския представителен духов оркестър – площад „Александър Невски", пред Националната галерия за чуждестранно изкуство.
В 13.00 ч. днес в църквата „Свети Георги Победоносец" в София ще бъде отслужен молебен за здравето на христолюбивото българско воинство и за успех на Българската армия. На ритуала ще присъства ръководният състав на Министерството на отбраната и Българската армия.
От 19.00 ч. в зала № 1 на Националния дворец на културата ще започне празничният концерт, а в 20.30 ч. пред НДК ще се състои спектакълът „Искри" на Националната гвардейска част. В 21.00 ч. в София, Варна и Пловдив ще бъдат произведени празнични илюминации.
В навечерието на празника на 5 април в 12.00 ч. ще бъдат изнесени концерти от военните духови оркестри на видовете въоръжени сили в градовете Варна, Плевен и Пловдив.
Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини