Mасирани въздушни удари в Югозападна Сирия

Армията на Сирия и съюзниците им от Русия извършиха масирани въздушни удари над контролирани от бунтовниците градове в югозападната част на арабската държава тази нощ. Извършени са повече от 600 бомбардировки за 15 часа, информира Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от "Ройтерс".

През последните четири дни Сирия и Русия намалиха въздушните атаки. Масирани бомбардировки в сряда идват след провала на преговорите за спиране на огъня между бунтовнически формирования и руски военнослужещи.

Югозападна Сирия е един от последните бастиони на бунтовниците в Сирия. Другият регион с бунтовници е в северозападната част, граничещ с Турция.

Около 250 000 души в Югозападна Сирия са принудени да бягат от домовете си, алармира ООН в понеделник. Те търсят убежище по границата с Йордания и Израел. Двете държави предупредиха, че няма да отворят границите си за бежанци. Йордания вече е приела повече от половин милион сирийци.

През миналата година Русия, Йордания и САЩ постигнаха споразумение за създаване на "зона за деескалация" в Югозападна Сирия с цел намаляване на насилието.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини