Затворник избяга от пловдивската болница

Затворник избяга от пловдивската болница "Свети Георги". Той бил настанен там за лечение преди седмица, съобщи bTV.

Мъжът, временно лишен от свобода, е в неизвестост от сряда на обед. Той е бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана.

Новината бе потвърдена от директора на затвора в Пловдив Божил Иванов.

В момента полицията в града издирва избягалия затворник.

Това е втори подобен случай в Пловдив за месец.

На 26 юни от Трето районно управление в Пловдив избяга арестантът Петър Петров. След няколко дни той се предаде сам в родния си град Монтана.

На 21 юни сутринта осъденият Борис Иванов е избягал от мястото, където работи в покрайнините на Ловеч. В Министерство на правосъдието изрично отбелязаха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, тъй като работи на място, което не е охраняемо.

Борис Ангелов Иванов е осъден за кражби и блудства. Затворникът е с присъда 13 години лишаване от свобода от 2011 г., като до този момент е излежал 7 години. Той бе хванат на 23 юни след мащабно издирване и с вертолет.

По-рано осъдените Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

По-късно, на 6 юни Пелов бе застрелян в Ботевград от Марио Панчев, който по-късно също почина от раните си.

МВР предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

На 13 юни вътрешният министър Валентин Радев обясни преди заседание на комисията по ред и сигурност в парламента, че директорът на областното управление на МВР София-град Георги Григоров и неговият заместник не са се справили със задълженията и отговорността си. Това е причината да бъдат освободени от длъжност.

През април пловдивският затворник Георги Танчев - Манджата избяга от работна площадка. След две седмици издирване той беше върнат в затвора.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай ПЕТЪР- ЗАЛГАТА
    2 0
    14:56, 12 юли 2018
    Сега кога да очакваме и бягство на министър Цецка Цачева време и е

Случаен виц

Последни новини