Заловиха напушен димитровградчанин с мерцедес

Младеж на 28 години са задържали димитровградски полицаи. Младежът е управлявал Мерцедес с наличие на тетрахидроканабинол в кръвта.

Смята се, че тетрахидроканабинола е най-психоактивният канабиноид в растението Канабис и до скоро, за голяма част от най-големите нарко-производители, приоритет е било добиването на реколта с високо съдържание на ТХК.

Тетрахидроканабинолът е основната психоактивна съставка на марихуаната. В България марихуаната е посочена в списък № 1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В този списък са изброени вещества, които според българския законодател са забранени за употреба в хуманната и ветеринарната медицина. В този списък е и хероина. Придобиването или държането, на което и да е било от веществата в този списък, се наказва с оглед на чл. 354а от Наказателния кодекс с лишаване от свобода от 1 до 6 години и с глоба от 1 000 до 10 000 лева. Производството, преработването, придобиването или държането с цел разпространение се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от 5 000 до 20 000 лева. Когато наркотичните вещества са в голямо количество, наказанието е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв .

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини