ДБГ настояват за ревизия на всички приватизационни сделки на ГЕРБ и БСП

Лобистките промени в закона за приватизация, които ГЕРБ и "Обединени патриоти" предложиха, и от които Борисов впоследствие се разграничи, изкараха наяве сериозни проблеми около приватизационните сделки в последните 10 години.

Това изтъкват от "Движение България на гражданите" (ДБГ) и призовават прокуратурата и ДАНС да проверят всички приватизационни сделки, сключени през последните 10 години от ГЕРБ и БСП, като трябва да покажат пред обществото неизпълнението на договорите и отговорните за това лица.

Според ДБГ става въпрос за много повече от 58 млн. лева от парите на данъкоплатците, като се съберат неустойките по всички приватизации през последните 10 години.

От извънпарламентарната партия изтъкват, че проектозаконът за приватизацията е имал спешна нужда от вето на президента, но това нямало да спре мнозинството в Народното събрание да спечели малко време и да намери нов начин да опрости задълженията, като по този начин обслужи икономическите си обръчи и ощети всички останали данъкоплатци.

"Последващо и премиерът Борисов, и лидерът на фалшивата опозиция, подкрепила мълчаливо поправките - Корнелия Нинова, се сетиха да спасяват имиджа си на "народни хора" и се разграничиха от чистия лобизъм на техните групи", подчертават от ДБГ.

Според дясната формация поправката "Домусчиев" е показала зависимости в мнозинството и правителството, които "по всичко личи стигат до най-високо ниво". 

ДБГ отправят критика, че вместо да разследват всички приватизационни сделки, ГЕРБ са се опитали да амнистират тези, които са извършени при тяхно управление.

"Това е висша степен на политическо двуличие, което показва, че управляващи и опозиция са в коалиция винаги, когато трябва да си разделят милионите на няколко олигарха", категорични са от ДБГ. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини