Агенцията по вписванията с нов директор

Със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева, считано от днес на поста изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е назначена Габриела Козарева. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Габриела Козарева е магистър по право от Софийския университет СУ "Св. Климент Охридски". От февруари 2018 г. до сега Козарева е била изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Тя има над десетгодишен управленски, административен и професионален опит в сферата на бизнеса и търговското право. Била е директор на Дирекция "Спортна инфраструктура и управление на държавното участие" в Министерство на младежта и спорта от май 2015 г. до май 2017 г.

Заместник-министър в Министерството на младежта и спорта е от май 2017 г. до февруари 2018 г.

Преди това Габриела Козарева е била консултант в частния бизнес и съдебен помощник във Върховния Административен съд на Република България.

Ръководната позиция в Агенцията по вписванията се оваканти, след като в края на миналата седмица Зорница Даскалова подаде молба за освобождаване. Причина за това стана сривът на Търговския регистър, чиято работа все още не може да бъде възстановена пълноценно.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини