Пет проекта за по-красива среда между блоковете ще финансира община Димитровград

Пет от седемте внесени проекта на собствениците на сгради за облагородяване на междублоковите пространства, ще финансира традиционния конкурс на община Димитровград.

От местната администрация разпространиха идеите, подадени от домоуправителите, които тази година ще получат по 5 хил.лв. за реализация. Със сумите ще бъдат облагородени пространствата около бл.№34 на ул. „З.Зограф”, финансиране получава и идеята на Евгени Христов Кралев, одобрен е и проекта за реновирането на детската площадка на бул. „Ст.Стамболов” до бл.№4, както и намеренията за освежаване около жилищната площ на ул. Цар Борис I до бл.№2, подадени от домоуправителя Петко Петков, хората, които изкат да разкрасят междублоково пространство зад бл.№5 на бул. „Трети март“ също ще могат да направят това с общинско финансиране.

Критериите, по които са били оценени участниците от нарочно сформираната комисия за конкурса са: брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране.

Отпадналите от класирането две проектни предложения се отнасят за междублокови пространства, които вече са били финансирани от общинския конкурс в предходни години, уточниха от местната администрация.

За тези, чиито идеи са одобрени, средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е до края на месец ноември тази година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини