10 °C

Джордж Майкъл в Парижката опера (филм)

Джордж Майкъл пее в парижката опера Пале Гарние през 2012 година. Той става първият в историята поп артист, който е поканен на тази висока сцена. Концертът е записан през 2012 г., по време на тунето му Symphonica.

С перфектен симфоничен оркестър, гласът му е по-богат, по-дълбок и по-нюансиран от всякога, въпреки скорошната пневмония, болест, която е синоним на провала за всеки певец.

Джордж Майкъл - Георгиос Кирякос Панайотоу, умира в дома си по Коледа през 2016 г. на 53-годишна възраст. Пет години преди това болестта вече чука на вратата, а той реализира последния си проект - различен и забележителен.

По времето, когато е BBC1 филмира концертa, снимки в медиите показват един изтощен Джордж Майкъл. Турнето Symphonica започва в Пражката опера на 22 август 2011 г. Но през ноември останалата част от концертите са отменени, след като Джордж Майкъл се разболява от пневмония във Виена, Австрия и изпада в кома. Възстановяването му е чудо, за което свидетелства филмът. По нищо не личи какво е преживял великият изпълнител. Атмосферата е невероятна.

Албумът Symphonica излиза през 2014 година, със записи, направени по време на турнето и става седмият солов албум номер 1 на Джордж Майкъл в Обединеното кралство. Албумът е продуциран от Фил Рамон и Майкъл. Towa e последният проект на именития продуцент преди смъртта му

Във филна на BBC1 между песните Джордж Майкъл разказва накратко за любимите си песни, черно-бели студийни кадри показват разговорите му с Рамон, част от репетиции с оркестъра и баквокалистите. Можем да надзърнем за кратко в онези часове интензивна работа, прецизност във всяка нота, които създават цялата тази атмосфера на концерта, както и заслужените аплодисменти в операта в Париж.

Не може да не споменем и, че този концерт е част от благотворителната дейност на Джордж Майкъл, която съвсем не е малка. Цената на билетите достига 1300 евро, залата с 2000 места е пълна. Концертът и вечерята след него, на която се събират около 250 знаменитости, носят на благотворителната организация "Sidaction" около 289 хиляди евро за борба със СПИН.

Може би в тази история има твърде думи за смърт. Но това само трябва да подчертае ценността на видеото, в което властват светлината, музиката и артистичната атмосфера от най-висока класа. Уловени безценни мигове, които няма да се повторят.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 10.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
10 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
10 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
10 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
10 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
10 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
10 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
10 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
10 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
10 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
10 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
10 дек 2019
Последни новини