Кметът на Димитровград - водещ на Годишната среща на местните власти в Албена

Кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България, Иво Димов ще бъде водещ на най-престижния форум за общините XIII Годишна среща на местните власти, която се провежда днес, 1 октомври 2018г. в к.к.Албена.

Срещата тази година е под мотото "Икономическо развитие в общините - инвестиции и перспективи за развитие". Фокусът във първия панел на форума ще бъде върху възможностите на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриалната инфраструктура, модератор на който е кметът на Димитровград.

В дискусията участие ще вземат изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, изпълнителният директор на НК "Индустриални зони" Антоанета Барес, председателят на сдружение "Клъстер Тракия икономическа зона" Пламен Панчев, изпълнителният директор на "София Тех Парк" Тодор Младенов и Бойко Милев, управител на АСПА Консорциум. Кметовете и водещите икономисти в страната ще обсъждат партньорството между общините и бизнеса, държавната подкрепа за  развитие на индустриалния сектор в регионите – моделът на Национална компания „Индустриални зони“, и нициативата на частния бизнес: интегриран подход за насърчаване на икономическата активност в индустриалния и аграрния сектор – моделът на Икономическа зона „Тракия“ и възможностите за привличане на високотехнологични производства и световно утвърдени индустриални производители.

Във втората част на форума ще бъдат обсъдени източниците на финансиране за развитие на индустриалната инфраструктура с общинско участие. чрез създаване на фондовете за градско развитие – финансови инструменти за насърчаване на местното икономическо развитие чрез ниско лихвени кредити. Събитието се радва на голям интерес от страна на местната власт и бизнеса, участие в което ще вземат над 150 участници от общините и водещи експерти.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини