Viasat Nature отбелязва Световния ден на животните на 4 октомври със специална програма

Учени установиха, че диви животни като пандите, орагутаните, тигрите и лъвовете може да не оцелеят до 2020 г. Ако текущата ситуация не се промени, ние рискуваме да изгубим 2/3 от гръбначните животни в следващите 2 години.

В Световния ден на животните целта на Viasat Nature е да обърне внимание на опасностите, на които са изложени дивите животни, както и на красотата на естествения свят. Каналът на Viasat World ще посвети целия ден на различни аспекти от живота на животните, показани в някои от най-популярните предавания, излъчвани досега.

На 4 октомври Viasat Nature ще подкрепи мисията на World Animal Day, който е да подобри съществуването на животните по целия свят. Viasat Nature, ТВ канал, който събира някои от най-впечатляващите висококачествени поредици, показващи изумителни места и същества от природата, ще направи маратон от документални поредици, включително „Великото преселение“, „Домашни тигри“, „Панда бебета“ и „Спасяването на Сърга“.

Специалната програма на Viasat Nature цели да повиши разбирането за застрашеността на естествения ни свят, като покаже колко неповторима и силна е връзката между човека и животните и колко важно е да уважаваме и защитаме дивия живот на планетата ни.

Сред документалните поредици, които ще покажем на 4 октомври са: „Великото преселение“, в която известният приключенец Бен Фогъл проследява епичното, дълго 650 км пътуване на стадо диви животни през Африка.

„Разговори с делфини“ пък хвърля светлина върху изследвания, според които е възможно хората да общуват с делфини. „Панда бебета“ – от 19:10 - е документален филм за три центъра за панди в Китай, показващ сладките малки панди докато растат.

„Домашни тигри“ е хроника за Спот и Страйп, две тигърчета, които един ден ще влязат в програма за възпроизводство, а „Спасяването на Сърга“ – от 11:00 часа - е изумителната история на Валентин Грюнер, който успява да излекува и отгледа много болно лъвчe.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини