Директор във фармацевтичен завод помел 11-годишното дете с джипа си

Директор във "Фармацевтични заводи Милве" АД е мъжът, помел пиян 11-годишно дете в село Търнак на 2 октомври вечерта.

Става въпрос за Веселин Ранков, на 59 г. от София. Той е директор на "Производство" в "Милве", каза днес районният прокурор на Бяла Слатина Методи Маринов пред в. "Конкурент".

Катастрофата, изпратила 11-годишната Сара в критично състояние в плевенската болница, събуди гнева на хората от селото. Рано тази сутрин те блокираха пътя, на който е станала, в знак на протест. Хората заявиха, че от полицията крият името на извършителя, но кметът на Търнак Йото Лалов заяви, че знае чий е джипът.

"Ако е този, същият, го познавам... (Той е) изпълнителен директор на фармацевтични заводи "Милве", от град София" - заяви Лалов пред bTV.

Момиченцето е в реанимацията на плевенската болница и според роднини лекарите дават на Сара 20% шанс за живот.

"Казаха ни: "Очаквайте най-лошото". Това ни казаха от болницата в Плевен", разказа близка на детето.

Хората са категорични, че шофьорът е бил пиян, а също - че на мястото няма спирачен път.

"Двамата братя се държаха един друг, за да не паднат. Бяха пияни. Няма нужда да обясняват, че детето е пресякло - това не е вярно - заяви чичото на Сара Слави пред bTV.

Обръщам се към министъра Младен (Маринов - бел. ред.) да вземе мерки.

Това са нашите деца, това е бъдещето ни. Имат ли малко срам? Ако избягат от това правосъдие, от оня горе няма да избягат! Имат ли малко съвест в тая глава?"

59-годишният извършител е управлявал Nissan X-Trail и вече е на свобода. Той беше задържан само за 24 часа. "Няма правосъдие в тази държава" - бе коментарът на хората за това. Мъж недоумяваше как да кражба на кокошка са го държали 72 часа в ареста, а за осакатяване или убийство на дете се лежи 24.

На фона на всичко случило се полицаи "съветвали" близките да не говорят пред медиите.

"Полицаите не посъветваха да не се разгласява това по медиите, че става по-лошо. Заплаха ли е това? Нямат ли малко срам от Бога? Нямат ли съвест в главата тези хора?", попита Слави. За да потвърдят думите си, хората заснели клипче, което проследява разговора с полицай пред управлението в Бяла Слатина. Ето как протича той:

Полицай: Не казвайте никъде нищо, не говорете пред медии, мълчете си. Колкото повече раздухвате случая, толкова по-зле.

Жена, близка на детето: Ама защо да е зле? Това ни е дете. Вие имате ли деца?... Защо да не знаят медиите, защо? 

Полицаят: Защото започват да пишат глупости, да пречат на разследването...

Роднината: Нека да пишат, за него да пишат. Вие имате ли деца? Знаете ли как е болката?

Полицаят: Госпожо, вижте НПК и НК - не са, нали, чак толкова секретни. Вижте там какво пише - че не можете да разгласявате информация без разрешение на прокурора и на разследващите.

"Може ли да питаме полицаите за името му и те да казват, че не го знаят? За какво го закрилят? Че са подкупени. Ето това са нашите полицаи в Бяла Слатина!"

Хората твърдят още, че полицаите не са взели проба за алкохол на шофьора на място и питат защо. "Как не могат да му вземат проби на място? Мен онзи ден ме спряха при рутинна проверка. Нямаха дрегер и се обадиха на още една патрулка - да ми вземат проба за алкохол. Защо? Не съм направил нищо, просто така са ме спрели, рутинна проверка", попита мъж.

"Днес спрях моето момиче от училище. Не министър на науката, който ще да дойде. Докато не направят пешеходни пътеки, докато няма ограничение на пътя - тук хвърчат на пътя...", каза мъж.

А чичото Слави бе категоричен: "Ако нашето дете си замине, и той умира. Аз лично му обещавам, че и той ще замине".

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини