Фолклорно състезание и концерт огранизират ансамбъл "Звездица"

Танцов ансамбъл „Звездица” организират забавно състезание по фолклор и концерт на ансамбъл „Звездица” Димитровград  на 7.11.(сряда) от 14.15ч. в спортна зала „Младост”

Събитието е заключителен етап на проекта „Детска хороводна работилница” на НЧ „Звездица-2003г.” Димитровград.

Групи ученици от 4 партниращи училища – „Алеко Константинов”, „Васил Левски”, „Любен Каравелов” и „Пенчо Славейков” се занимаваха с български хора̀ в ансамбъл „Звездица” един път седмично, в рамките на 3 месеца. Децата се запознаха се с любопитни факти от българския фолклор.  Посетиха фолклорен  концерт в Деня на Европа. Партньор по проекта е и Община Димитровград.

На 7.11.(сряда) от 14.15ч. в спортна зала „Младост” Димитровград отборите  на четирите училища ще мерят сили в състезание по хора̀ , тълкуване на танц, изпълнен от ансамбъл „Звездица” и  бързо обличане на носия. Знанията си по фолклор малките хороводци ( 4 и 5клас) ще покажат в състезанието „Минута е много”. В помощ на подготовката на състезателите, екипът на „Звездица” подготви „Малък алманах по фолклор”.

Водещи на забавното състезание са танцьори от ансамбъл „Звездица”. За зрителите танцьорите са подготвили забавна викторина с награди.

Не пропускайте да се забавлявате с  „Детската хороводна работилница”, да погледате танците на ансамбъл „Звездица” и да послушате оркестъра на „Звездица”. Вход свободен!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини