Димитровградчани раздвоени - лятно или зимно часово време?

Изображение 1 от 2

    Димитровградчани са раздвоени в избора си на лятно или зимно часово време желаят да останат часовниците от 31 март 2019г..

    Почти по равно са отговорите дали лятно или зимно часове време да приеме България, според резултатите от анкета на нашия сайт www.dimitrovgrad.bgvesti.net, дадени от нашите читатели.

    Въпросът на анкетата бе "Отпада смяната на часа, лятно или зимно часово време предпочитате?", а резултатите от гласуването на димитровградчани са:

    Искам да остане лятното часово време 46%

    Искам да остане зимното часово време 49%

    Не мога да преценя 5%

    С решението си за отпадане на промяната на часовото време европейският парламент, продиктувано от онлайн анкета във всички държави от съюза, даде възможност всички страни членки да определят сами кое часово време да изберат. Това, че всяка държава ще определи в кое часово време ще бъде, може да създаде хаос  при пътуване из Европа, при което да се налага след всяка граница да местим стрелките на часовниците напред или назад.

    Общо гласували в анкетата са 101 души. Анкетата няма представителен характер, само дава обща представа за нагласите на обществото.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини