Хамид Хамид: ГЕРБ покри скандала с издаването на български паспорти

Искаме всички патриоти да бъдат отстранени от властта, заяви депутатът

„Няма решение на ДПС за бойкот на заседанията. Всяка сутрин заседава парламентарната група по актуални  въпроси за деня, по програмата и решава за съответния ден.  Решението ни от по-предишния централен съвет е за демонтаж на правителството и ние изпълняваме това решение. Ще продължим до пълния демонтаж на това правителство”. Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид в ефира на „Здравей, България”.

Той обяви категорично, че ДПС иска отстраняването н а Валери Симеонов: „Той сам оставка няма да подаде. Това, което изрече, тези безчувствени думи, които вече цяла България, а може и Европа, ги коментират,но  наред с това и Държавната агенция за българите в чужбина е в неговия ресор. Ако някой не може да си контролира ресора няма място в изпълнителната власт”.

Хамид заяви, че ГЕРБ е покрила скандала с издаването на български паспорти на 114 души, издирвани от Интерпол.

„ГЕРБ, невнасяйки тази анкетна комисия, покри изнасянето и изсветляването на тези факти”, каза депутатът.

Той подчерта, че в проекта за решение за анкетната комисия за българско гражданство се съдържат твърдения на европейски и български медии за период различен от управлението на Петър Харалампиев: „Там основните твърдения са за огромни злоупотреби с издаване на удостоверения за българско гражданство, датиращи от 2015-2016 г. Ние искахме тези твърдения да се проверят дали са истина. Тази анкетна комисия не видя бял свят, но ние ще настояваме това да стане, защото периодът, който се визира във френските медии, българските медии е далеч преди 2017 година. Искаме задълбочена проверка на целия процес по издаване на българско гражданство”.

„Невнасяйки това проекторешение веднага в дневния ред на НС съставянето на тази комисия, аз приемам като укриване и опъване на чадър от някого към някого. Въпрос на изясняване е кой кого покрива”, уточни той.

Искаме всички патриоти да бъдат отстранени от властта, заяви категорично Хамид Хамид: „Бихме подкрепили правителство на малцинството. Има много правителства, които управляват и то успешно като разчитат на мнозинство на база програма и идеи, а не на тази аритметика”.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини