Глобиха с 10 000 лв фирма в Димитровград

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) в Хасково извършиха 132 проверки на 129 обекта през октомври. Дадени са 51 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 16 акта и са издадени 2  наказателни постановления на стойност 10 100 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 8 984 лв.

Съставени са 16 акта на физически лица за реализация на инвестиционни предложения в защитена зона без проведена процедура по оценка за съвместимост, както и за изсичане на дървета и разораване на имоти, попадащи в „Натура 2000“, което е в нарушение на забрана от заповедта за обявяването им.

Два акта са съставени и на винарски изби в Харманли за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност.

Издадено е наказателно постановление за 10 000 лв. на фирма за извършване на дейности по третиране на отпадъци на площадки в землището на с.Крепост, община Димитровград, в нарушение на условията в издадения регистрационен документ. Със 100 лв. е глобено и физическо лице за нарушение по Закона за биологичното разнообразие.

Издадена е заповед на цех в Тополовград за спиране производството и пускането на пазара на варов разтвор, поради неизвършена регистрация на химическо вещество, изисквана съгласно разпоредбите на Регламент REACH.

Почистени са 4 нерегламентирани сметища– край Маджарово, близо до речните корита в община Стамболово, в димитровградския квартал Черноконево и в с. Царева поляна, община Стамболово. На „Зеления телефон“ са постъпили 6 сигнала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини