Асансьор в небостъргач падна 84 етажа, шестима оцеляха по чудо

Шест души, включително бременна жена, паднаха от 95-ия до 11-ия етаж на небостъргач, известен като "Джон Хенкок център" в Чикаго, съобщава BBC.

След падането те пускат съобщение на приятели, които се обаждат на спешна помощ и спасители и след три часово изпитание са освободени. Пожарната съобщава, че причина за инцидента е проблем с "подемното въже". Кабелите, които все още са прикрепени към кабината, я спасяват от удар в земята. Оцелелите посетили бар на 95-ия етаж и слизали към лобито.

50-годишният Хайме Монтемайор слиза с асансьора със съпругата си и първоначално усеща нормално спускане, но след това започват да падат. "Внезапно се появи шум и в кабината започна да влиза прах, всички крещяха, молеха се и плачеха, вярвах, че ще умрем", обясни той.

Пожарникарите разбиват бетонна стена, за да стигнат до пострадалите.

"Не можехме да стигнем асансьора. Трябваше да пробием стената на 11-ия етаж на паркинга, за да отворим вратите на асансьора", коментира Патрик Малоуни, шеф на пожарната в Чикаго.

Инцидентът се разследва, а асансьорът е преминал последна проверка през юли, съобщават от общината. Сградата е четвъртата по височина в града и е преименувана по-рано тази година на 875 North Michigan Avenue.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анонимен
    0 0
    22:13, 21 ное 2018
    Ами ще са здрави и живи.
    Зависи кой е направил и монтирал асансьора.
Последни новини