15 °C

Парламентаристи ще реализират ескейп зона "Ключът към природата"

Изображение 1 от 2

  Общински ученически парламент спечели проект: Ескейп зона ,,Ключът към природата“ по Програма  „Димитровград на младите”, съобщават от ОП Детски и младежки център.

  Проектът Ескейп зона ,,Ключът към природата“ ще има концепцията на логическа игра. Той ще бъде едно нестандартно забавление с образователен характер. В проектът ще вземат участие всички желаещи деца от 5 до 7 клас от всички училища в Община Димитровград.

  Идеята за проекта произлиза от неформално обучение в Норвегия, на което част от членовете на Общински ученически парламент присъстваха. Обучението беше неформално и изцяло в тематиката на околната среда и нейното опазване и провокира младежите да се замислят колко малко в съвремието децата знаят за околната среда и нейното опазване.

  Основните цели на проекта са образователни и възпитателни. Цели се подпомогне на информираността сред децата по темата ,,Околна среда“, която е една от най-важните теми в световен мащаб. Формата на проекта цели да привлече вниманието на децата и да им предостави информацията, като игра, нещо любимо и интересно за тях, така обучението ще бъде поднесено по нестандартен и привлекателен начин. Загадките целят да развият у децата стратегическо и логическо мислене, да отключат и засилят тяхната наблюдателност, комбинативност, съобразителност, ориентация в пространството и чувство за време.

  В екипа на проекта са включени: Мерилин-Георгия Фералиева – Председател на ОУП, Рая Димитрова, Калина Кръстева, Клариса Капзималева, Веселин Георгиев, Лъчезар Митев и всички членове на Общински ученически парламент, които са около 30 към днешна дата.

  Младите парламентаристи ще бъдат подпомагани в дейностите по проекта от Ивелина Тонева - Ръководител на Общински ученически парламент – Димитровград, Деница Макьова - Ръководител ,,Младежки дейности и програми“, Милена Атанасова - Отговорник ,,Спомагателни дейности“.

  Доброволците, които ще се включат в ескейп зоната ще бъдат съученици на членовете на Общински ученически парламент и деца от другите школи в ОП “Детски и младежки център“. С програмата „Димитровград на младите”, Община Димитровград предоставя възможност на млади хора, които имат идеи и инициират нови проекти да получат възможност за финансирането им. Чрез нея се насочват усилия към повишаване на качеството на образователния процес, инициативността, отговорността и активността, чрез диференцирана грижа към личностното развитие на децата, учениците и младите хора от Димитровград.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
  16.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
  16.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
  16.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
  16.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
  16.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
  16.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
  16.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
  16.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
  16.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
  16.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
  16.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
  16.10.2019
  Последни новини