Парламентаристи ще реализират ескейп зона "Ключът към природата"

Изображение 1 от 2

    Общински ученически парламент спечели проект: Ескейп зона ,,Ключът към природата“ по Програма  „Димитровград на младите”, съобщават от ОП Детски и младежки център.

    Проектът Ескейп зона ,,Ключът към природата“ ще има концепцията на логическа игра. Той ще бъде едно нестандартно забавление с образователен характер. В проектът ще вземат участие всички желаещи деца от 5 до 7 клас от всички училища в Община Димитровград.

    Идеята за проекта произлиза от неформално обучение в Норвегия, на което част от членовете на Общински ученически парламент присъстваха. Обучението беше неформално и изцяло в тематиката на околната среда и нейното опазване и провокира младежите да се замислят колко малко в съвремието децата знаят за околната среда и нейното опазване.

    Основните цели на проекта са образователни и възпитателни. Цели се подпомогне на информираността сред децата по темата ,,Околна среда“, която е една от най-важните теми в световен мащаб. Формата на проекта цели да привлече вниманието на децата и да им предостави информацията, като игра, нещо любимо и интересно за тях, така обучението ще бъде поднесено по нестандартен и привлекателен начин. Загадките целят да развият у децата стратегическо и логическо мислене, да отключат и засилят тяхната наблюдателност, комбинативност, съобразителност, ориентация в пространството и чувство за време.

    В екипа на проекта са включени: Мерилин-Георгия Фералиева – Председател на ОУП, Рая Димитрова, Калина Кръстева, Клариса Капзималева, Веселин Георгиев, Лъчезар Митев и всички членове на Общински ученически парламент, които са около 30 към днешна дата.

    Младите парламентаристи ще бъдат подпомагани в дейностите по проекта от Ивелина Тонева - Ръководител на Общински ученически парламент – Димитровград, Деница Макьова - Ръководител ,,Младежки дейности и програми“, Милена Атанасова - Отговорник ,,Спомагателни дейности“.

    Доброволците, които ще се включат в ескейп зоната ще бъдат съученици на членовете на Общински ученически парламент и деца от другите школи в ОП “Детски и младежки център“. С програмата „Димитровград на младите”, Община Димитровград предоставя възможност на млади хора, които имат идеи и инициират нови проекти да получат възможност за финансирането им. Чрез нея се насочват усилия към повишаване на качеството на образователния процес, инициативността, отговорността и активността, чрез диференцирана грижа към личностното развитие на децата, учениците и младите хора от Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини