Две катастрофи през уикенда, едната заради алкохол

Две са пътните произшествия на територията на областта на 23 и 24 ноември. Около 18 часа в Кърджали в резултат на нарушена дистанция на ул.“Стефан Стамболов“ 52-годишен с „Опел“ блъснал движещ се пред него автомобил „БМВ“. Тестът за алкохол на виновния водач отчел 1,30 промила. Задържан е в РУ-Кърджали и е образувано бързо производство. Екип на пожарната служба почистил платното от разлято гориво. На излизане от село Черноочене 66-годишен водач на „Фолксваген“ отнел предимство, блъснал автомобил „Ауди“, който се ударил в мантинела и указателна табела. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. На виновния за произшествието е съставен акт по ЗдвП.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. 1,33 промила отчел тестът на 61-годишен, който бил проверен в село Енчец в петък около 19 часа. 1,30 промила е резултатът от пробата на 52-годишен, който се движил с „Опел“ по ул.“Стефан Стамболов“ в Кърджали. Взети са кръвни проби за химически анализ. Водачите са задържани в полицейското управление. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

Две проверки за управление на нерегистрирани автомобили са започнати в сектор „Пътна полиция“ в Кърджали. 37-годишен управлявал в областния град „Фолксваген“ със служебно прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП за това, че собственикът не е регистрирал моторното превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. С „Мерцедес“ без регистрационни табели се е движил 40-годишен в Кърджали.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини