Баневи искат баня всеки ден, Румъния иска нов мост над Дунав при Русе. Пресата

24 часа

Баневи искат баня всеки ден, французите затруднени

Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са арестувани във Франция, изпитвали битови мъки в килиите си, тъй като нямали право на баня всеки ден, разказаха за "24 часа" източници от полицията. Претенциите на семейството, свикнало на охолен живот, затруднили затворническите власти във Франция, тъй като в страната има правила за всички арестанти.

Във Франция, както и у нас задържаните се къпят по график - 2 пъти седмично. Евгения е приела по-тежко ограничението от мъжа си. Съпрузите трудно се примирявали и с факта, че всеки ден са с едни и същи дрехи.

Труд

Вдигат с 20% заплатите на чиновници отличници

Необходимостта от изграждането на нов мост над река Дунав при Русе обсъдиха на среща министърът на икономиката на северната ни съседка Никулае Бъдълъу и областният управител на Русе Галин Григоров. Това се случи по време на честванията в Гюргево, посветени на 100 годишнината от Обединението на Румъния и техния Национален празник - 1 декември. Темата, която беше обсъдена бе свързана с необходимостта от изграждането на нов мост над р. Дунав именно при Русе, съобщиха от областната управа.

Монитор

Иванчева и Петрова искат да присъстват на съвещание за условията в арестите

Двете държат да бъдат конвоирани и да присъстват на съвещанието като пряко заинтересована и сериозно засегната страна. Заявлението бе разпространено за медиите от техния писмено упълномощен пълномощник Петър Кърджилов, тъй като има съмнения, че то няма да стигне до министър Цачева.

Кърджилов желае да получи отговор до понеделник дали Иванчева и Петрова ще бъдат допуснати да присъстват на съвещанието.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини