Хандбалистите с награда от кмета за високи резултати и купон за Коледа

    Хандбалистите на Хасково отпразнуваха в аванс Коледа. Гост на тържеството в зала „Вълчо Даскалов“ в спортен комплекс „Спартак“ беше кметът Добри Беливанов. Градоначалникът връчи плакет на юношеския тим до 19 години „Асти 91“ за постигнати високи резултати. Те станаха вицешампиони по хандбал и шампиони по плажен хандбал.

    Президентът на тима Йосиф Давид заяви, че изпращат една много силна година, изпълнена с много успехи в хандбала. Той припомни, че хасковският хандбалист Петко Петков беше включен в мъжкия национален отбор на България, който беше възобновен след 6 години. Той в момента е на лагер във Варна и днес попадна в „топ 10“ на най-добрите спортисти на годината в община Хасково.

    От ръководството на хандбалния клуб връчиха подаръци на градоначалника и на младши експертът „Спортни дейности“ в община Хасково Деян Александров.

    Успехи записаха и мъжете на „Асти 91“. Те станаха първи в „Б“ група на държавното първенство за 2018 г. и шампиони по плажен хандбал. „Най-радостно е, че вече имаме около 40 млади състезатели между 10 и 14 години, които тренират“.

    Хандбалистките на „Хасково“ също записаха достойно участие в държавните първенства. Девойките до 16 години се класираха на второ място, а девойките до 19 години са на трето място. Медали спечелиха от турнира за Купата на България. По-големите девойки са на второ място, а по-малките – на трето. Сред най-изявените от хандбалистките са националните състезателки Василена Шомова, Християна Петрова и Маринела Панайотова, които получиха редица призове от състезания през годината. „Надявам се да предадат своя опит на по-малките и да продължим традицията в хандбала и всяка година да се хвалим с още и още медали“, каза треньорката и Ирина Миладинова.

    Празникът продължи със спортни игри и танци, а накрая бяха разрязани и празничните торти.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини