-2 °C

Отарашиха туристическа спалня Габера, има ли апетити към сградата?

  През вчерашния ден, 15 януари, е установена крабжа и вандализъм в туристически дом Габера, собственост на туристическо дружество „Хеброс”, намираща се в парк „Пеньо Пенев” в Димитровград.

  След като секретаря на димитровградското дружество Милка Андонова е пристигнала в неохранявания обект с майстори, които да извършат оглед за ремонт на потрошените от група младежи през юни месец миналата година прозорци, е установила нов погром в сградата.

  От димитровградското полицейско управление съобщават за кражба на медни проводници, хидрофор, микровълнова печка, 6 ел.табла, 3 бойлера, телевизор и абсорбер от туристическа спалня. Главна цел на злосторника (по непотвърдена информация е бил един човек) са били медните проводници, всичките ел .абла са били изкормени, отрязани са всички кабели до които е имало достъп, включително и от всеки намерен електроуред. Медните кабели вероятно са предадени в някой от пунктовете за изкупуване на метал.

  В сградата е проникнато след разбиването на патрон на метална врата в източния й край. По кое време вратата е била разбита и колко време крадецът е "работил" необеспокояван не се знае, защото туристическата спалня е нефункционираща в момента, няма нито алармена система, свързана с местна фирма за охрана, нито човек който да я пази или обитава.

  През юни месец миналата година отново имаше проникване в сградата с цел вандализам, прозорци и голяма част от инвертара са били потрошени. Местните полицаи са разкрили извършителите на деянието, които са се оказали група младежи, момчета и момичета. Срещу вандалите е приключил съдебен процес, в които техните родители са осъдени да заплатят щети на стойност 6500 лева. Поради тази причина и секретарят на местното дружество е посетил сградата, за да се направи оглед от майстори за възстановяване на счупените големи прозорци.

  Секретарят на дружеството изрази предположение, че сегашния вандализъм може и да не е случаен. Според Милка Андонова, определен кръг от хора имат интереси сградата да не започне да функционира по предназначение, а да бъде отдадена на концесия, до което може да се стигне ако дружеството не успее да я приведе положение, в което тя да функционира като туристическа спалня.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   На
   Наблюдател
   6 0
   17:16, 16 яну 2019
   Може ли така да се оставя без надзор и без каквато и да е охрана в тези кърджалийски времена. Сега откъде пари за възстановяване! Ще стане като вулканските блокове!

  Хороскоп за 06.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успехите ви през този ден ще надминат и най-големите ви очаквания. Доволни сте от работата си напоследък, но днешният ден ще ви накара да се стремите към все по-големи върхове. Просто виждате възможностите си и търсите начини да ги осъществите. Дори това да не стане веднага, бъдете уверени, че съвсем скоро ще имате нови поводи за радост.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Следвайте програмата си, бъдете ясни, защитавайки позициите си и не допускайте съмнение относно намеренията си. Не се заемайте с прекалено много ангажименти, оставете нещата, които не зависят от вас да ги свършат другите. Приятна изненада от бързите промени около вас.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Откривате нови насоки за себе си днес. Денят ще е изразително успешен за бизнес начинанията ви. Осланяйте се на вътрешното си чувство и търговски нюх при взимане на важни решения, касаещи бъдещи проекти. Очертава се благоприятна възможност за съдружие с коректен и състоятелен партньор.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще ви срещне с различни хора и случаи. Чувствате се на мястото си, защото имате желание да сте полезни, а и резултатите потвърждават това. Обърнете внимание на проблем, който вълнува близък човек. Изслушайте го и му изложете своето виждане, без да го укорявате. Това ще му помогне.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Осигурете си спокойствие, ако искате да се съсредоточите над въпросите, които очакват решението ви. Близките ще разберат потребността ви и няма да ви занимават с проблемите си. Добрите ви намерения прозират, за това и резултатите от труда ви ще са добри. Стъпка по стъпка отхвърляте задачите и вървите към целта си.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дайте израз на вярата и подготвеността си, като оставите съмненията само за себе си. Така ще овладеете положението и ще спечелите на своя страна също можещи и финансово обезпечени партньори. Доброто ви отношение към някого ще го подтикне към себе изява и жеста ви ще се оцени. Здравословните проблеми ще отшумят.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отношенията с партньора ви създават проблеми, които ще ви тормозят през целия ден. Опитайте се да бъдете справедливи и разделете вината поравно. Стремите се към хармонични отношения, които на този етап ви убягват. Не насилвайте нещата, защото има опасност от раздяла. Погрижете се за изостанали задачи и не превръщайте в драма личните си неудачи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас днес се заемат с въпроси, за които не са имали достатъчно време през изминалата седмица. Сега ви се отдава благоприятна възможност да сложите ред там, където ви е необходимо и вие едва ли ще я пропуснете. Прекалено емоционални сте в отношенията си с хората около вас, което може да стане сериозна причина за неразбирателства.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Уверени в силите си, ще подходите прагматично към решаване на професионален проблем. Няма да ви е излишна подкрепата на колегите, за това не я пренебрегвайте. Делово предложение ще ви ангажира с време за проучване на възможностите му. Сами преценете плюсовете и минусите, които то носи.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Интересите ви в конкретна сфера ще се задълбочат и развивайки се, видимо ще напредвате. Като цяло денят ви ще е по-ведър, присъствието на някого, когото харесвате ще внася допълнително стимул в делата ви и с желание ще търсите възможности за отмора. Ако сте естествени, ще ви бъде по-лесно.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични възможности за професионално израстване ви предлага и днешният ден. Ако дадете всичко от себе си и избягвате всякакви недоразумения на работното място ще се радвате на блестящ успех. Разговор с важен за вас човек може да ви накара сериозно да се замислите над пренебрегван проблем.
  06 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Добре съзнавате сериозността на задачите си и пристъпвате отговорно към изпълнението им. Това ще повиши доходите ви, а с тях и удобствата в живота на семейството ви. Развитията в делата на близък човек ще внесат успокоение в душата ви. Подкрепа от приятел, която може да е и чисто духовна, но безценна за вас.
  06 дек 2019
  Последни новини