Отарашиха туристическа спалня Габера, има ли апетити към сградата?

    През вчерашния ден, 15 януари, е установена крабжа и вандализъм в туристически дом Габера, собственост на туристическо дружество „Хеброс”, намираща се в парк „Пеньо Пенев” в Димитровград.

    След като секретаря на димитровградското дружество Милка Андонова е пристигнала в неохранявания обект с майстори, които да извършат оглед за ремонт на потрошените от група младежи през юни месец миналата година прозорци, е установила нов погром в сградата.

    От димитровградското полицейско управление съобщават за кражба на медни проводници, хидрофор, микровълнова печка, 6 ел.табла, 3 бойлера, телевизор и абсорбер от туристическа спалня. Главна цел на злосторника (по непотвърдена информация е бил един човек) са били медните проводници, всичките ел .абла са били изкормени, отрязани са всички кабели до които е имало достъп, включително и от всеки намерен електроуред. Медните кабели вероятно са предадени в някой от пунктовете за изкупуване на метал.

    В сградата е проникнато след разбиването на патрон на метална врата в източния й край. По кое време вратата е била разбита и колко време крадецът е "работил" необеспокояван не се знае, защото туристическата спалня е нефункционираща в момента, няма нито алармена система, свързана с местна фирма за охрана, нито човек който да я пази или обитава.

    През юни месец миналата година отново имаше проникване в сградата с цел вандализам, прозорци и голяма част от инвертара са били потрошени. Местните полицаи са разкрили извършителите на деянието, които са се оказали група младежи, момчета и момичета. Срещу вандалите е приключил съдебен процес, в които техните родители са осъдени да заплатят щети на стойност 6500 лева. Поради тази причина и секретарят на местното дружество е посетил сградата, за да се направи оглед от майстори за възстановяване на счупените големи прозорци.

    Секретарят на дружеството изрази предположение, че сегашния вандализъм може и да не е случаен. Според Милка Андонова, определен кръг от хора имат интереси сградата да не започне да функционира по предназначение, а да бъде отдадена на концесия, до което може да се стигне ако дружеството не успее да я приведе положение, в което тя да функционира като туристическа спалня.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      На
      Наблюдател
      6 0
      17:16, 16 яну 2019
      Може ли така да се оставя без надзор и без каквато и да е охрана в тези кърджалийски времена. Сега откъде пари за възстановяване! Ще стане като вулканските блокове!
    • 2
      Ге
      Георги
      0 0
      01:37, 18 апр 2023
      Кога ще функционира така ли ще остане и защо няма пазач или сот
    Последни новини