-1 °C

Отарашиха туристическа спалня Габера, има ли апетити към сградата?

  През вчерашния ден, 15 януари, е установена крабжа и вандализъм в туристически дом Габера, собственост на туристическо дружество „Хеброс”, намираща се в парк „Пеньо Пенев” в Димитровград.

  След като секретаря на димитровградското дружество Милка Андонова е пристигнала в неохранявания обект с майстори, които да извършат оглед за ремонт на потрошените от група младежи през юни месец миналата година прозорци, е установила нов погром в сградата.

  От димитровградското полицейско управление съобщават за кражба на медни проводници, хидрофор, микровълнова печка, 6 ел.табла, 3 бойлера, телевизор и абсорбер от туристическа спалня. Главна цел на злосторника (по непотвърдена информация е бил един човек) са били медните проводници, всичките ел .абла са били изкормени, отрязани са всички кабели до които е имало достъп, включително и от всеки намерен електроуред. Медните кабели вероятно са предадени в някой от пунктовете за изкупуване на метал.

  В сградата е проникнато след разбиването на патрон на метална врата в източния й край. По кое време вратата е била разбита и колко време крадецът е "работил" необеспокояван не се знае, защото туристическата спалня е нефункционираща в момента, няма нито алармена система, свързана с местна фирма за охрана, нито човек който да я пази или обитава.

  През юни месец миналата година отново имаше проникване в сградата с цел вандализам, прозорци и голяма част от инвертара са били потрошени. Местните полицаи са разкрили извършителите на деянието, които са се оказали група младежи, момчета и момичета. Срещу вандалите е приключил съдебен процес, в които техните родители са осъдени да заплатят щети на стойност 6500 лева. Поради тази причина и секретарят на местното дружество е посетил сградата, за да се направи оглед от майстори за възстановяване на счупените големи прозорци.

  Секретарят на дружеството изрази предположение, че сегашния вандализъм може и да не е случаен. Според Милка Андонова, определен кръг от хора имат интереси сградата да не започне да функционира по предназначение, а да бъде отдадена на концесия, до което може да се стигне ако дружеството не успее да я приведе положение, в което тя да функционира като туристическа спалня.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   На
   Наблюдател
   6 0
   17:16, 16 яну 2019
   Може ли така да се оставя без надзор и без каквато и да е охрана в тези кърджалийски времена. Сега откъде пари за възстановяване! Ще стане като вулканските блокове!

  Хороскоп за 21.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
  21 яну 2020
  Последни новини