20 °C

Отарашиха туристическа спалня Габера, има ли апетити към сградата?

  През вчерашния ден, 15 януари, е установена крабжа и вандализъм в туристически дом Габера, собственост на туристическо дружество „Хеброс”, намираща се в парк „Пеньо Пенев” в Димитровград.

  След като секретаря на димитровградското дружество Милка Андонова е пристигнала в неохранявания обект с майстори, които да извършат оглед за ремонт на потрошените от група младежи през юни месец миналата година прозорци, е установила нов погром в сградата.

  От димитровградското полицейско управление съобщават за кражба на медни проводници, хидрофор, микровълнова печка, 6 ел.табла, 3 бойлера, телевизор и абсорбер от туристическа спалня. Главна цел на злосторника (по непотвърдена информация е бил един човек) са били медните проводници, всичките ел .абла са били изкормени, отрязани са всички кабели до които е имало достъп, включително и от всеки намерен електроуред. Медните кабели вероятно са предадени в някой от пунктовете за изкупуване на метал.

  В сградата е проникнато след разбиването на патрон на метална врата в източния й край. По кое време вратата е била разбита и колко време крадецът е "работил" необеспокояван не се знае, защото туристическата спалня е нефункционираща в момента, няма нито алармена система, свързана с местна фирма за охрана, нито човек който да я пази или обитава.

  През юни месец миналата година отново имаше проникване в сградата с цел вандализам, прозорци и голяма част от инвертара са били потрошени. Местните полицаи са разкрили извършителите на деянието, които са се оказали група младежи, момчета и момичета. Срещу вандалите е приключил съдебен процес, в които техните родители са осъдени да заплатят щети на стойност 6500 лева. Поради тази причина и секретарят на местното дружество е посетил сградата, за да се направи оглед от майстори за възстановяване на счупените големи прозорци.

  Секретарят на дружеството изрази предположение, че сегашния вандализъм може и да не е случаен. Според Милка Андонова, определен кръг от хора имат интереси сградата да не започне да функционира по предназначение, а да бъде отдадена на концесия, до което може да се стигне ако дружеството не успее да я приведе положение, в което тя да функционира като туристическа спалня.


  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   На
   Наблюдател
   6 0
   17:16, 16 яну 2019
   Може ли така да се оставя без надзор и без каквато и да е охрана в тези кърджалийски времена. Сега откъде пари за възстановяване! Ще стане като вулканските блокове!

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  21.09.2019
  Последни новини