Звучен шамар! Отхвърлиха сделката на Тереза Мей за Брекзит

Британските депутати отхвърлиха сделката, договорена от премиера Тереза Мей за напускането на Европейския съюз.

След дебати 432 депутати отхвърлиха споразумението на Тереза Мей, а едва 202 депутати го подкрепиха.

Подобен развой на гласуването бе очакван, след като много депутати и политически лидери се изказаха против сделката с Брюксел.

Два месеца и половина преди датата, в която Великобритания трябва да напусне Европейския съюз и две години и половина след референдума за Брекзит, страната е все по-разделена, а бъдещето ѝ противоречиво.

Докато привържениците на излизането на Великобритания от Евросъюза са в очакване на раздялата с Брюксел, за противниците - тя е равносилна на катастрофа.

От Кралския монетен двор съобщиха, че от началото на този месец силно е нараснало търсенето на злато във Великобритания. Най-много продажби има в Северна Ирландия. Борсите също са в очакване на резултатите от вота в британския парламент.

От ЕС следят с внимание събитията в Лондон. Главният европейски преговарящ Мишел Барние ще изчака крайния резултат от вота, независимо от късния час, и ще се срещне след това с депутатите в Европейския парламент в Страсбург.

В парламента в Дъблин ирландският премиер Лео Варадкар повтори казаното от Тереза Мей, че нейната сделка е единственото споразумение на масата и е подкрепено от 28 европейски правителства, включително това в Лондон.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    X
    X
    2 0
    12:14, 16 яну 2019
    Започва да прилича на СССР, искаш ама няма. Терористи EU!
Последни новини