14 °C

За евроизборите, визията за България и опити за политически репресии говориха днес в БСП-Димитровград

Изображение 1 от 3
  Местната структура на БСП организира днес пресконференция, на която представи решенията и идеите от състоялия се 49-ти Конгрес на БСП през уикедна в София.
   
  Делегатите от местната сруктура, присъстващи на конгреса, бяха народния представител Виолета Желева, Койчо Николов и Димитър Тодоров.
  Председателят на местната сруктура на БСП - Койчо Николов каза, че поредния конгрес на партията е минал спокойно, делово и без взаимни нападки между членовете на партията, което е показало единство около обсъжданите теми по време на червения форум, състоял се на 26-ти януари.
   
  Основните документи, които са се приели на форума, са концепцията "Визия за България", в чието създаване са участвали между 35 и 40 хиляди души от цялата страна. Според социалистите, основния проблем на България е демографската катастрофа, липсата на инвестиции, спадът в икономиката и в жизнения стандарт, които водят към изчерпване на настоящия модел на развитие на страната. Тези проблеми и това, че БСП има предложения за разрешаването им, според тях води до завръщането на Българската Социалистическа партия в управлението на страната.
  Резултатите от предстоящите европейски, а вероятно и предсрочни парламентарни избори ще очертаят нови перспективи, които проектът „Визия за България“ предлага.
   
  Другия приет документ е платформата за участие на БСП на предстоящите евроизбори мрез май месец тази година.
  В започващата предизборна кампания и предстоящите номинации за евродепутати, БСП изразява позиция, че хората, които ще бъдат номинирани, трябва твърдо да защитават определени позиции, които са в интерес на България.
   
  Според Димитър Тодоров, Европа малко е отстъпила от основните си принципи, а именно единство и пълноправие на народите и жителите на съюза. Издигнатите депутати от партията ще защитават позицията за Европа на 1 скорост, а не европа на 2 скорости, за което пропагандират икономически по-силните държави от съюза (Германия и Франция). Социалистите изразяват своята категорична подкрепа за влизането на България в Шенген, отхвърляне на истанбулската конвенция, против пакта на Макрон за превозите в Европа, които явно ощетяват авто-превозвачите от периферията на съюза и вчастност българските фирми и др.
   
  За "Визия за България" говори и червената депутатка от Димитровград Виолета Желева, като основните преоритети на документа са преборването с демографската катастрофа и завръщането на Държавата в ключови сектори на икономиката и социалните дейности.
  Желева, като член на социалната комисия, говори и за закон за социалните услуги, който в момента се предлага и че на пръв поглед е един много добре структуриран документ, но проблемът, който вижда народната представителка, е с възможността за създаване на социални услуги от частни организации.
   
  Към момента, право да създават социални услуги имат само общините, а частни фирми да я извършват, но с новия закон се дава възможност и на частниците да създават социални услуги, които са финансирани от държавата, което според Желева води до абдикиране на държавата от отговорност и възможност за съдаване на един нов частен сектор, който да генерира печалби, които да остават в частниците, докато това може да продължи да се извършва от общинските органи.
   
  За притеснителни политически репресии алармира Виолета Желева, като по неините думи в областта има пенсионни клубове и читалища, които биват делени по политически признаци. "Има страх у хората и разделението е голямо", каза тя. "Правя много срещи по места и на всяка една, освен обичайните проблеми, има сигнали за репресии на местно ниво" заяви депутатката. Няма желание да сподели имена, за да не злепостави хората, които са и споделили проблемите си. "Не е нормално да не бъда допусната в читалище, защото хората се притесняват, а в пенсионерски клуб да не желаят снимки, защото се страхуват, че ще им навреди. От кой се притесняват?" попита Желева.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Им
   Има
   5 -5
   15:10, 29 яну 2019
   Има непрекъснати заплахи от кмета димов към хора и организации в общината. Изключително нагъл и некомпетентен човек. Натиск към всеки изказал различно мнение от това на партията-майка или срещу бащицата...обаждания по телефона, пускане на смс-и, заплахи към работодателя на човека и пр.
  • 2
   На
   Наблюдател
   6 -3
   16:23, 29 яну 2019
   Другари, как ще преборите демографската криза? Това са естествени процеси в цяла Европа бе, аланкоолу!
   А относно вашата "визия" за България вече сме били свидетели! Дано има по-малко късопаметни хора на изборите! Властолюбивата ви лидерка повтаря едни и същи клишета, не че в ГЕРБ няма проблеми, но реална по-добра алтернатива не се вижда: нито социалистите, нито патриотарите, нито СДС,ДСБ, нито ДПС, нито Р. Радев. Така че, дами и господа, другари и другарки, помнете миналото и гласувайте с главите си!
  • 3
   За
   Защитник
   2 0
   21:32, 29 яну 2019
   Наблюдател , май според теб най читавите и най честни политици през прехода са Б.Б и Ц.Ц и т.н , те не искат власт, но какво да се прави народа ги избира .Дано така да продължи , за да преуспее България.
  • 4
   До
   До на
   1 -3
   21:34, 29 яну 2019
   Явно си на хранилката на гербаджиийте, няма лошо...яжте и пийте и вашия ред ще дойде
  • 5
   Dd
   DD
   1 -1
   13:57, 30 яну 2019
   Никога повече няма да управлявате комунисти !!!

  Хороскоп за 13.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
  13 дек 2019
  Последни новини