Димитровградчанин стана спортист на 2018 година по корабомоделизъм

Теодор Тончев от Димитровград е сподтист на 2018 година по корабомоделизъм.

На 03.02.2019г. в град София се проведе годишното събрание на Българската федерация по Корабомоделен спорт на която член е и моделен клуб Димитровград към ОП „Детски и младежки център„. На същото събрание беше обявена класацията за Спортист на годината при мъжете и юношите за 2018 г. Със специален плакет като спортист на годината беше удостоен юношата от Димитровград Теодор Тончев.

Теодор е член на клуба от 2016 г. досега е носител на два бронзови медала от Световното първенство в Румъния през 2018 г. И Европейското първенство в Каварна през 2017 г. Носител е също на 6 златни, сребърни и бронзови медала от Държавни първенства в България.

От всички 21 спортни клуба към БФКС димитровградския клуб е единствения изцяло детски клуб, като същия многократно е отличаван като най-проспериращ сред учещите се у нас. Клуба е сравнително от скоро едва от няколко години но доказва че е клуб с традиции клуб който налага нови модели, нови тактики и стратегии по време на състезание.

Расте броя на желаещите деца да посещават заниманията в клуба. Вратите в клуба по корабомоделизъм са отворени за всички подрастващи от община Димитровград от 3 до 7 клас. При нас ще получат знания и умения за изработка на различни модели на кораби, самолети и ракети. При нас се обучават може би бъдещи летци, капитани и механици на кораби и най-вече бъдещи специалисти във всички области на науката и техниката.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини