7979 нуждаещи се в областта получиха хуманитарна помощ от БЧК

Раздаването на индивидуалните хранителни пакети по Оперативна  програма за храни  и/или основно материално подпомагане – план 2017 година, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица приключи в седем от осемте Временни пунктове на БЧК в област Кърджали.

               От 8 448  правоимащи лица от област Кърджали, включени в списъците на АСП,до 04.02.2019 година своята хуманитарна помощ са получили 7 979 души със съдействието на общинската власт и кметовете от общините Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград , Момчилград и Черноочене. В пакетите са включени 16 вида трайни хранителни продукти,съдържащи 32 опаковки, с общо тегло 24,070 килограма.

Част от родителите на деца от община Кърджали, които са получили еднократна помощ за ученици в първи клас за учебната 2017/2018 година , все още не са получили полагащата им се помощ, т.е. това са семейства на деца, които в момента са ВТОРИ клас. Раздаването във Временен пункт Кърджали ще продължи по график до 15.02.2019 година.

В периода на раздаването и до приключване на транша служители, лектори и доброволци на БЧК извършват индивидуални и  по график - групови консултации по седем вида съпътстващи хранителната програма мерки.

Това съобщиха от Областния съвет на БЧК в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини