12 °C

Кметът Иво Димов и министри дискутират развитието на общините в България

Днес, 12 февруари 2019г. кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще участва в работата на XXXII Общо събрание на сдружението на общините. Форумът се организира под мотото "Европейски, национални и местни приоритети". 

Иво Димов ще бъде модератор на втория дискусионен панел "Споделени отговорности по опазване на околната среда и насърчаване на местната икономика", в който заедно с министрите на икономиката Емил Караниколов и на околната среда и водите Нено Димов ще разискват въпросите за  напредъка в реализацията на политиките по управление на отпадъците, чистотата на атмосферния въздух и на европейските инвестиции във ВиК сектора; държавната подкрепа за насърчаване на икономическата активност в общините; въпроси по прехвърляне на общинските язовири на държавата. 

Темите, които ще обсъждат кметовете на общините в първия дискусионен панел "Европейска и национална визия за развитието на общини и региони" ще засегнат новите европейски приоритети и националните решения в политиките за регионално развитие, териториално сближаване и развитие на селските райони: място и роля на местните власти; промените в нормативната рамка на регионалното и местно развитие и управлението на европейските фондове: Закон за регионалното развитие, Национална концепция за пространствено развитие, Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони; Общото събрание ще разгледа и непосредствените задачи през 2019 г. за общините – бенефициенти на ОПРР и ПРСР, както и съвместните усилия за финансиране на общинска пътна мрежа. В работата на форума ще участват министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Възможностите за по-добро интегриране на местно ниво на услугите от здравната и социалната системи; нов модел в здравеопазването - нов риск или възможност за общинските болници; училищното и детско здравеопазване – необходима нормативна база и финансов ресурс; спешна и успешна реализация на новите нормативни промени за подобряване качеството и обхвата на социалните услуги и личната помощ; общински проекти по ОП Развитие на човешките ресурси – задачи за 2019 година, общи дейности на МЗ и МТСП в осигуряване на патронажната грижа за възрастни са заложени за обсъждане в панела "С грижа за местните хора". Участие в дискусията по актуалните за общините проблеми ще вземат министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.


Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
21.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
21.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
21.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
21.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
21.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
21.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
21.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
21.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
21.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
21.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
21.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
21.09.2019
Последни новини