17 °C

Кметът Иво Димов и министри дискутират развитието на общините в България

Днес, 12 февруари 2019г. кметът на община Димитровград и зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще участва в работата на XXXII Общо събрание на сдружението на общините. Форумът се организира под мотото "Европейски, национални и местни приоритети". 

Иво Димов ще бъде модератор на втория дискусионен панел "Споделени отговорности по опазване на околната среда и насърчаване на местната икономика", в който заедно с министрите на икономиката Емил Караниколов и на околната среда и водите Нено Димов ще разискват въпросите за  напредъка в реализацията на политиките по управление на отпадъците, чистотата на атмосферния въздух и на европейските инвестиции във ВиК сектора; държавната подкрепа за насърчаване на икономическата активност в общините; въпроси по прехвърляне на общинските язовири на държавата. 

Темите, които ще обсъждат кметовете на общините в първия дискусионен панел "Европейска и национална визия за развитието на общини и региони" ще засегнат новите европейски приоритети и националните решения в политиките за регионално развитие, териториално сближаване и развитие на селските райони: място и роля на местните власти; промените в нормативната рамка на регионалното и местно развитие и управлението на европейските фондове: Закон за регионалното развитие, Национална концепция за пространствено развитие, Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони; Общото събрание ще разгледа и непосредствените задачи през 2019 г. за общините – бенефициенти на ОПРР и ПРСР, както и съвместните усилия за финансиране на общинска пътна мрежа. В работата на форума ще участват министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Възможностите за по-добро интегриране на местно ниво на услугите от здравната и социалната системи; нов модел в здравеопазването - нов риск или възможност за общинските болници; училищното и детско здравеопазване – необходима нормативна база и финансов ресурс; спешна и успешна реализация на новите нормативни промени за подобряване качеството и обхвата на социалните услуги и личната помощ; общински проекти по ОП Развитие на човешките ресурси – задачи за 2019 година, общи дейности на МЗ и МТСП в осигуряване на патронажната грижа за възрастни са заложени за обсъждане в панела "С грижа за местните хора". Участие в дискусията по актуалните за общините проблеми ще вземат министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 02.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
02 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
02 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
02 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
02 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
02 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
02 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
02 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
02 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
02 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
02 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
02 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
02 окт 2020
Последни новини